نخست وزیر دولت تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: هیچ یک از توافقنامهها با رژیم صهیونیستی قابلیت اجرایی ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، محمد اشتیه نخست وزیر دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در مصاحبه اختصاصی با این شبکه گفت: از هر تلاشی که هدف آن توقف تهاجم علیه ملت فلسطین باشد استقبال میکنیم. از ایدههایی که حماس ارائه کرد، استقبال میکنیم و امیدواریم اجرا شود. دودستگی در کابینه اسرائیل وجود دارد و ما میدانیم که برنامه نتانیاهو ادامه تهاجم است. تنها موفقیت اسرائیل، قتل کودکان فلسطینی و ویران کردن زیرساختها در غزه بوده است. از هر تلاشی برای متوقف کردن تهاجم، آزادی اسیران و توقف کوچ روشمندی فلسطینیان که اسرائیل خواهان آن است، استقبال میکنیم. منافع آمریکا در دستیابی به تفاهم است و قدرت واشنگتن برای اعمال فشار بر اسرائیل، بسیار محدود شده است. نتانیاهو توانایی باج گیری از دولت آمریکا را دارد، زیرا ما در سال انتخابات در آمریکا هستیم و فشارهای واشنگتن هم جدی نیست. به سود نتانیاهوست که جنگ برای طولانی زمان مدت، ادامه پیدا کند، زیرا باقی ماندن آن در قدرت را تضمین میکند.
اشتیه افزود، حتی اگر توافقی به دست آید، من درباره عمل کردن اسرائیل به مه بندهای آنها تردید دارم، زیرا در طول تاریخ شاهد پایبند نبودن آن به توافقنامهها بودهایم. فکر نمیکنم توقف تهاجم علیه غزه بدون تحقق هیچ هدف اعلام شده، به سود نتانیاهو باشد. ما به عنوان تشکیلات خودگردان، نوار غزه را ترک نکردهایم، زیرا بخش جدایی ناپذیر از کشور فلسطین است و ما در آنجا حدود ۵۰ هزار کارمند داریم. بازگشت ما به نوار غزه باید در چارچوب تفاهم ملی فلسطینی- فلسطینی باشد. شاهد جنگ روشمند نه فقط علیه کشور فلسطین، بلکه علیه همه ملت فلسطین هستیم. ما در روز پس از جنگ خواهان عقب نشینی کامل اسرائیل از نوار غزه هستیم و آنچه برای ما اهمیت دارد، توقف کشتار و تجاوزگری است.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه دیوان بین المللی دادگستری، خواهان آتش بس نشد و اسرائیل، آن را مجبوری برای ادامه کشتارها محسوب کرد. از سخن گفتن درباره روند صلح، خسته شدهایم و حاضر نیستیم در مسیر سیاسی که طی ۳۰ سال گذشته در آن بودهایم، حرکت کنیم. میخواهیم، جهان کشور فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ به پایتختی قدس و حق بازگشت آوارگان را به رسمیت بشناسد. به رسمیت شناختن کشور فلسطین، تضمین تشکیل آن است و از آمریکا میخواهیم کشور فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت بشناسد. ما خواهان برگزاری کنفرانس بین المللی هستیم که منجر به آن شود که کشور فلسطین به رسمیت شناخته شود.
محمد اشتیه گفت: تفاهمهای فلسطینی- فلسطینی باید اجباری باشد و امکان تداوم دودستگی وجود ندارد. دستان و دلهای ما باز است و ابومازن به زودی به قطر سفر خواهد کرد و ما آمادگی ادامه گفتگو هستیم. هر طرفی که خواهان آزادی فلسطین است باید در چارچوب سازمان آزادی بخش فلسطین و برنامه آن عمل کند. مسئولیت نوار غزه بسیار دشوار است و ما برای بازسازی آن به طرح مارشال نیاز داریم. برای حل کردن چالشها، نیازمند تلاش ملی و منسجم هستیم. اداره جداگانه نوار غزه را نمیپذیریم. قرار گرفتن نوار غزه تحت قیمومیت عربی و بین المللی را نمیپذیریم و ما برای اداره آن، ناتوان نیستیم. در شرایطی که از اوایل سال گذشته، همه شهرها، روستاها و اردوگاهها در کرانه باختری اشغال شده است، تشکیلات خودگردان چطور میتواند عمل کند؟ هیچ یک از توافقنامههای امضا شده با اسرائیل قابلیت اجرایی ندارد و نمیتوان به این توافقنامهها بر گشت. جهان باید بداند که ما در شرایط جنگی هستیم که در غزه و کرانه باختری علیه ما به راه انداخته اند. اسرائیل ما را در محاصره مالی قرار داده است و تشکیلات خودگردان به فعال شدن شبکه امنیت مالی عربی نیاز دارد. بعضی کشورهای عربی، وجود چشم انداز سیاسی را به عنوان پیش شرط کمک به بازسازی نوار غزه تعیین میکنند. اصلاحات بزرگ فلسطینی از نظر جهان، برگزاری انتخابات است، اما اسرائیل از برگزاری انتخابات در قدس جلوگیری میکند. انتخابات تضمین ادامه برنامه ملی فلسطینی است. پیش از آنکه شرایط آینده را ترسیم کنیم، خواهان خروج مروان البرغوثی و همه اسیران از زندانهای اشغالگران هستیم.