شانزدهمین المیپاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای سراسر روسیه با حضور دانشجویان برگزیده کرسیهای زبان فارسی از ۱۱ دانشگاه این کشور در انستیتو آسیا و آفریقای دانشگاه دولتی مسکو برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از مسکو، در این المپیاد که به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و میزبانی دانشگاه دولتی مسکو برگزار شد، نفرات برتر این المپیاد، براساس میزان توانایی در بخشهای مختلف دستور زبان، ترجمه، گفتگو، نگارش، درک شنیداری و تسلط بر زبان و ادب فارسی معرفی شدند.
الکساندر ماسلوف، رئیس انستیتو آسیا و آفریقای دانشگاه دولتی مسکو در مراسم اختتامیه این المپیاد با اشاره به اینکه روابط روسیه و ایران اکنون در سطح عالی قرار دارد و روز به روز در حال تعمیق و تحکیم است گفت: در چنین شرایطی، ضرورت دارد در کنار دوستداران تاریخ، فرهنگ و ادب فارسی، تعداد بسیار بیشتری از روسها، برای تسهیل روابط اقتصادی و پیشبرد سیاست خارجی، زبان فارسی را یاد بگیرند.
وی افزود: بطور طبیعی، غربیها چنین چیزی را دوست ندارند و نمیخواهند رابطهای عمیق و مبتنی بر شناخت بین روسیه و شرق شکل بگیرد.
کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ترویج زبان فارسی در روسیه را از عوامل مهم شناخت بیواسطه مردم روسیه از واقعیتهای ایران امروز و دستاوردهای انقلاب اسلامی ذکر کرد.
جلالی، دانشجویان زبان و ادبیات فارسی را سرمایه روابط دو کشور دانست و بر نقش آنها در تحکیم روابط ایران و روسیه در زمینههای مختلف تاکید کرد.
مسعود احمدوند رایزن فرهنگی سفارت کشورمان در مسکو نیز با بیان اینکه در شانزدهمین المپیاد زبان فارسی ۳۱ دانشجو از ۱۱ دانشگاه سراسر روسیه که کرسیهای زبان و ادبیات فارسی دارند، شرکت کرده بودند، افزود: مهارتهای مختلف این دانشجویان توسط ۱۴ استاد سنجیده شد و در پایان نفرات اول تا سوم موفق به دربافت گواهینامه المپیاد شدند.
در این مراسم همچنین جوایز هشت برگزیده این المیپاد به آنها اعطاء شد.
در حال حاضر کرسیهای زبان فارسی در ۱۹ دانشگاه روسیه دایر است و شرکت کنندگان در المپیاد امسال از دانشگاه دولتی مسکو، دانشگاه علوم انسانی روسیه، دانشگاه روابط بینالملل مسکو، دانشگاه دوستی ملل، دانشگاه آستراخان، دانشگاه اوستیای شمالی، مدرسه عالی اقتصاد، دانشگاه سن پترزبورگ، آکادمی دیپلماتیک وزارت امور خارجه روسیه، دانشگاه داغستان و دانشگاه زبانشناسی مسکو توانستند به مرحله پایانی المپیاد راه پیدا کنند.
آزمونهای دستور و نگارش، درک شنیداری، ترجمه، گفتگو و ادبیات با نظارت ۱۴ داور از میان ایرانشناسان، مدیران کرسیهای زبانشناسی و استادان زبان فارسی برگزار شد......
اظهارات:
۱- مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی سفارت ایران در روسیه
۲-یلنا دونایووا، استاد زبان فارسی
۳-ولادیمیر ایوانوف، مدیر کرسی زبان فارسی دانشگاه دولتی مسکو
۴-الکساندر ماسلوف، مدیر مرکز آسیا و آفریقای دانشگاه دولتی مسکو