بیش از ۷۰۰ معلم از طریق آزمون استخدامی سال آینده جذب خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین؛ نقی سیاهکالی مرادی، مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در برنامه گفتگوی ویژه شبکه قزوین گفت: حدود بیش از ۷۰ هزار نفر در سطح کشور از طریق آزمون ماده ۲۸ استخدام میشوند که سهم استان قزوین در رشته آموزگاری ۳۰۲ نفر است و در رشته دبیری و هنرآموزی هم ۴۳۸ نفر است. آزمون دبیران و هنرآموزان ۱۸ اسفند است؛ داوطلبان رشته آموزگاری هم ۲۸ اردیبهشت در آزمون شرکت میکنند. به احتمال زیاد یک مرحله هم پذیرش مربیان و معلمان پرورشی و مشاوران را هم خواهیم داشت.
سیاهکالی افزود: امور اداری و نیروی انسانی آموزش و پرورش هر سال از مناطق آمار میگیرد؛ دو نوع آمار میگیریم، یکی تعداد بازنشستهها و یکی هم نیروهای تعداد مورد نیاز هر شهرستان هست و به همان تناسب به وزارتخانه اعلام نیاز میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین تاکید کرد: از همه متقاضیان و داوطلبان درخواست میکنم در محل سکونت خود ثبت نام کنند؛ بومی همان منطقه باشند، بعد از قبولی در آزمون و طی کردن تمام مراحل، سالهای طولانی در شهر خودشان باشند و معلمی بکنند. در دفترچه امسال تایید بومی بودن داوطلبان به فرمانداریها محول شده؛ این امر براساس سوابق تحصیلی و مدارک سکونت، فرمانداری بومی بودن فرد را تایید میکند و مسئول پاسخگوییهای بعدی فرمانداریها هستند. ممکن است فردی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان در شهر بوئینزهرا باشد، اما در دانشگاه تهران درس خوانده باشد؛ این مسئله مشکلی نیست، بومی شهرستان بوئین زهرا محسوب میشود، سهمیه بومی به وی تعلق خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: طبق دفترچه آزمون امسال هر داوطلب فقط میتواند در یک کدرشته شرکت کند؛ یعنی یا باید دبیری را انتخاب کند یا آموزگاری.
سیاهکالی تصریح کرد: حتما داوطلبینی که مدرک کارشناسی دارند، شرکت کنند؛ کسانی که با وجود داشتن مدرک بالاتر، ارشد و دکتری، در آزمون شرکت کنند؛ در صورت قبولی نمیتوانند مدرکشان را ارائه دهند، اگر بخواهند مدرکشان در پرونده استخدامی ثبت شود، غیرقانونی است و حتی احتمال اخراج هم وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: نمره آزمون کتبی ۴۰ درصد و نمره مصاحبه ۶۰ درصد در محاسبه نمره کل تاثیر دارد. سال گذشته اتفاق خوبی در مصاحبه عملی تحول خوبی شکل گرفت؛ افراد باید طرح درس مینوشتند و در مقابل هئیت ۴ نفره کارشناسی که دورههای تخصصی را در وزراتخانه گذارنده بودند، براساس آن طرح درس تدریس میکردند و کارشناسان طبق روانشناسی تدریس، تسلط بر مباحث و الگوی تدریس نمره میدادند. این طرح خوبی بود؛ امسال هم همین روش را در پیش خواهیم گرفت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: گزینش معلمان جدید دغدغه درست و به حق خانوادهها بود که بدون تعارف فرصتی برای تحقیقات کامل از افراد نبود، افراد قبول شده بعضا چه در پوشش و وضعیت ظاهری، چه در بیان شأن معلمی رعایت نمیشد؛ این مسئله برای ما هم مهم است. میخواهیم کسی که وارد نظام تعلیم و تربیت میشود هم وجاهت داشته باشد، هم تعهد بیانی و کلامی داشته باشد؛ چون دانش آموز به شدت از معلم اثرپذیر است.
وی گفت: قراردادی با دانشگاه فرهنگیان منعقد شده؛ قبول شدگان یک دوره فشرده روش تدرس دروس مختلف، در تابستان، اعم از علوم، ریاضی، عربی و سایر دروس را در این کارگاهها بگذرانند.
وی افزود: در سراسر کشور، ۹۵۰ فضای آموزشی و پرورشی در ایام الله دهه فجر در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲، ۳۲۷ فضا از منابع دولتی و ۶۲۳ فضا از منابع مشارکتی و بیش از ۴ هزار کلاس در اختیار آموزش و پرورش قرار خواهد گرفت. از ۴ هزار کلاس درس، هزار و ۵۰۰ کلاس از بخش منابع دولتی و ۲هزار و۴۳۰ از منابع مشارکتی ساخته شد؛ ۹۶ هزار دانش آموز میتوانند از ظرفیتها استفاده کنند. ۵۲ هزار مترمربع زیربنا،هزینه طرح ها ۶۵۰۰ میلیارد است.
سیاهکالی گفت: استان قزوین در ایام الله دهه فجر؛ ۲۰ طرح آموزشی و پرورشی با ۵۲ کلاس درس و اعتبار ۹۲ میلیارد تومان؛ که این ۱۵ طرح مدرسه بود، ۳ طرح پرورشی و ۲ طرح ورزشی از ابتدای طرح دهه فجر در حال بهره بردای است. سهم خیرین استان در این طرح ها، تقریبا ۵۵ درصد بود. در قزوین همیشه بخش خیرین از دولت جلوتر بوده؛ واقعا جای تشکر دارد. در ۲ سال گذشته، در استان قزوین تحول بزرگی رخ داده؛ پنجاهوسومین چمن مصنوعی را افتتاح کردیم و در اختیار دانش آموزان قرار گرفت.
وی تاکید کرد: در نهضت آسفالت هم تحول عظیمی شد؛ ۵۶ هزار مترمربع در این چند سال بهسازی آسفالت اتفاق افتاد، چیزی که سابقه نداشت. همه دستگاهها پای کار بودند و در این نهضت همکاری کردند تا اتفاق شکل گرفت. در دورترین نقاط هم آسفالت مدارس انجام شد.
وی گفت: در حوزه فنی و حرفهای و کار دانش سال گذشته ۱۳ میلیارد تومان تجهیزات دادیم؛ امسال در دو مرحله، مرحله اول ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و الان در مرحله دوم ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تجهیزات هنرستانی خرید کردیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: در بحث رای اولیها در استان حدود ۱۵ هزار نفر دانشآموز دبیرستانی سال سوم دختر و پسر داریم که برای اولین بار امسال میتوانند رای بدهند. چند برنامه برای این عزیزان پیش بینی کردیم؛ یکی از برنامه ها، همایش رای اولی هاست. در آبیک با حضور استاندار، آقای اعلایی، همایش رای اولیها با همراهی ۶۰۰ دانش آموز برگزار شد؛ استاندار ۲ ساعت، به تمام شبهات و سوالات دانش آموزان پاسخ داد. در ناحیه ۲ قزوین هم همایش ۴۰۰ نفری دانش آموزان برگزار کردیم. در حال هماهنگیهای لازم هستیم تا چند روز آینده همایشهای مشابه در سایر نقاط استان برگزار بشود.
سیاهکالی گفت: از فرمانداران شهرستانها تقاضا کردیم؛ همانطور که گروههای مختلف مثل نماینده شورای نگهبان، نیروی انتظامی و سایر افراد مسئول سر صندوقهای رای حضور دارند؛ دانش آموزان رای اولی هم با کارت و نماد مخصوص هم در محلهای رای گیری حضور داشته باشند، تا هم خودشان رای بدهند و هم دوستانشان را به رای دادن ترغیب کنند.