حداقل دستمزد متوسط ماهیانه برای یک کارگر ساده مالزیایی با ۱۳۲۳ رینگیت همچنان ثابت باقی مانده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ حداقل دستمزد متوسط ماهیانه برای یک کارگر ساده مالزیایی با ۱۳۲۳ رینگیت همچنان ثابت باقی مانده است.
مالزی با پرداخت ۱۳۲۳ رینگیت به عنوان حداقل دستمزد خالص ماهیانه برای یک کارگر ساده در بین۶۷ کشور دنیا در ردیف ۵۹ قرار دارد.
طبق بررسی تحلیلگران اقتصادی فقط ۴۳۸ رینگیت، معادل ۳۳ درصد حداقل دستمزد ماهیانه یک کارگر ساده صرف خرید "کل سبد بقاء" متشکل از هشت گروه اصلی نان، شیر، تخم مرغ، برنج، پنیر، گوشت، میوه و سبزی میشود.
این میزان در سال قبل، معادل ۳۰ درصد حقوق کارگران بوده است که نشان میدهد؛ حداقل دستمزد مالزی با وجود تورم ۳ درصدی سالانه و افزایش قیمت مواد غذایی، همچنان بدون تغییر، ۱۳۲۳ رینگیت در ماه است.
علاوه بر ثابت ماندن دستمزد کارگران ساده، هزینه زندگی، اما بر اساس تورم سالانه افزایش مییابد.
وزیر نیروی انسانی مالزی نیز دستمزد بسیار ناچیز بیش از دو و نیم میلیون کارگر این کشور را وحشتناک توصیف و خاطرنشان کرد: برای این قشر زحمت کش باید چارهای اندیشید.
این در حالی است که نخست وزیر مالزی با اذعان به لزوم افزایش حقوق کارگران اعلام کرد: این موضوع باید پذیرفته شود و هیچ کارفرما یا حتی وزرای دولت نباید در این باره تردید کند.
کارشناسان نیز در گام نخست بر اصلاح حداقل دستمزد در مقیاس مالزی تاکید دارند و بعد از آن معتقدند هر سال متناسب با افزایش هزینههای زندگی، حداقل دستمزد کارگران هم نیاز به افزایش تدریجی دارد.
مقدار حقوقی که با سطح فعلی اقتصاد مالزی همخوانی دارد و میتواند شکاف فقر و فاصله طبقاتی را در جوامع این کشور کاهش دهد بر اساس پیشنهاد کارشناسان ۴ هزار رینگیت در ماه است.
این در حالی است که دولت مالزی با موافقت کنگره اتحادیه کارگری و اتحادیه کارمندان خدمات عمومی و مدنی حداقل دستمزد کارگران را ۱۵۰۰ رینگیت در نظر گرفته است.
کارفرمایان نیز بدون توجه به هزینههای بالای زندگی مطابقت نداشتن مهارت کارگران در بخش صنعت و خدمات را بهترین مجوز برای استفاده از کارگران خارجی با پرداخت حقوقی کمتر از حداقل دستمزد میدانند.
با این وجود بر اساس برآورد کارشناسان حتی افزایش حداقل حقوق به میزان ۱۵۰۰ رینگیت نیز به علت بهبود قابل توجه استانداردهای زندگی در مالزی به سختی هزینههای یک خانوار را پوشش میدهد........ مصاحبهها .......
۱) کارگر مالزیایی
۲) کارگر مالزیایی
۳) عزلان عزالی - مدیر موسسه رشد و توسعه مالزی
۴) انور ابراهیم - نخست وزیر مالزی
۵) شیوا کومار - وزیر نیروی انسانی مالزی
۶) ویلیام انگ - رئیس انجمن کارفرمایان مالزی