همزمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، بتنریزی ساختمان اصلی راکتور تحقیقاتی ۱۰ مگاوات اصفهان با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، عملیاتی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان انرژی اتمی ایران؛ همزمان با پنجمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی، عملیات بتنریزی ساختمان اصلی راکتور تحقیقاتی ۱۰ مگاوات اصفهان (IRR-۱۰) با حضور معاون رییسجمهور آغاز شد.
بر اساس این گزارش، همزمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی عملیات بتنریزی ساختمان اصلی راکتور تحقیقاتی ۱۰ مگاوات اصفهان با حضور محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی ایران، معاونان وی در این سازمان و جمعی از مدیران ارشد صنعت هستهای آغاز شد.
راکتور تحقیقاتی اصفهان به عنوان یک راکتور تحقیقاتی چند منظوره از نوع استخری و با خنک کننده و کند کننده آب سبک با توان حرارتی ۱۰ مگاوات بوده و سوخت این راکتور از نوع اکسید اورانیوم-آلومینیوم بهصورت صفحهای و با غنای ۲۰ درصد است.
این راکتور تحقیقاتی بهمنظور ایجاد یک چشمه نوترونی قوی و با شار نوترونی بالا برای کاربری و اهداف مختلفی طراحی و ساخته خواهد شد.
مهمترین اهداف و کاربریهای اصلی این راکتور تحقیقاتی، انجام آزمونهای عملکردی سوخت و مواد هستهای، تولید رادیوایزوتوپهای صنعتی و رادیوداروها و توسعه بیم لاینهای نوترونی برای کاربریهای مختلف نظیر رادیوگرافی، پراشسنجی، آنالیز مواد، تولید سیلیکون نیمه هادی و چشمه نوترون سرد و آموزش و تحقیقات است.
این راکتورتحقیقاتی با دارا بودن شارنوترونی مناسب و طراحی تجهیزات متعدد پرتودهی در داخل و اطراف قلب راکتور، ظرفیتهای تولیدی و تحقیقاتی بالایی را برای تست انواع سوخت و موادهستهای و تولید انواع رادیوایزوتوپهای پرکاربرد در حوزههای مختلف صنعت (نظیر کبالت و ایریدیوم و...) و سلامت (نظیر تکنسیوم، ید، ساماریوم، لوتسیوم و ...) در کشور ایجاد خواهد کرد.
ظرفیتهای تولیدی این راکتور نه تنها کشور را در زمینه رفع نیازهای فعلی و آتی بینیاز خواهد کرد بلکه میتواند ظرفیتهای بسیار مناسبی را برای صادرات محصولات و خدمات در سطح منطقه و جهانی برای ایران ایجاد کند.
طراحی و ساخت این راکتور براساس آخرین استانداردها و ضوابط ملی و بینالمللی در حوزههای مختلف ایمنی هستهای، پرتوی و حوزههای گوناگون مهندسی و تحت نظارت مرکز نظام ایمنی هستهای کشور و با استفاده از فناوریهای پیشرفته و روز دنیا و نیز با تکیه بر دانش و تجربه متخصصان صنعت هستهای کشور بهصورت کاملا بومی انجام خواهد شد.
امروز ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ و همزمان با سفر معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به اصفهان، پروژه واحد نیمه صنعتی تولید «هگزا فلوراید تلوریم» نیز در سایت UCF راهاندازی شد.