استان اصفهان با بالاترین تولید شیر در کشور، به میزان ۱۴ استان تولید شیرخام دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: روزانه حدود ۵ هزار و ۲۰۰ تن شیرخام در استان اصفهان تولید میشود و استان اصفهان با بالاترین تولید شیر در کشور، به اندازه ۱۴ استان تولید شیرخام دارد.
وحیدرضا خامسی پور افزود: به صورت دورهای بازدید برای تمدید مجوز بهداشتی و مراقبتهای فعال درباره بیماریهای قابل انتقال انسان به خصوص سل وبروسلوز و نمونه برداری دورهای از شیر تولیدی اجرا میشود.
وی گفت: حدود ۵۳۰ واحد صنعتی و ۷۸۵ واحد سنتی دامداری تولید کننده شیر در استان فعال و عمده نژادهای موجود، هلشتاین، دورگ و به تعداد محدودی نژاد جرسی است.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان افزود: صدور گواهی حمل را مسئولان فنی بهداشتی برای محمولههای شیرخام از دامداریها به خصوص گاوداریهای صنعتی و همچنین مراکز جمع آوری شیر بعد از انجام آزمونهای مخصوص و کنترل آن در کارخانههای لبنی تحت نظارت مسئول فنی بهداشتی این سازمان انجام میشود.
وحیدرضا خامسی پور به مصرف کنندگان توصیه کرد: از خرید شیرخام فلهای از مغازهها و فروشگاههای لبنی و همچنین به صورت مستقیم از واحدهای پرورش خودداری کنند و از شیر و فرآوردههای پاستوریزه و استریلیزه استفاده و حتما شیر و فرآوردههای لبنی را در سبد تغذیه روزانه قرار دهند.