کارشناسان تغذیه میگویند: مصرف نان کامل به دلیل وجود پوسته و جوانه منبع غنی فیبر، ویتامین e، ویتامینهای گروه b، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدانی به بهبود سلامتی کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، نان کامل همچنین در ایجاد سیری و کاهش اشتها، کاهش کلسترول، پایین آمدن خطر بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای قلبی و پیشگیری و درمان سرطانها موثر است.
کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از بیماریها و عوارضی مانند سوء تغذیه، سرطان دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ، جذب اسیدهای صفراوی، یبوست و کنترل بیماریهایی همچون دیابت، پوکی استخوان، کم خوابی و چاقی را میتوان از مزایای مصرف نان کامل است.
توصیه میشود از خریدن نانهایی که در نانوایی به آن سبوس به صورت دستی اضافه میشود، خودداری شود.
منظور از مصرف نان سبوس دار نانی است که با آرد سبوس دار تهیه شده باشد. یعنی آردی که بخشی از سبوس آن در کارخانه گرفته شده و به عنوان آرد کامل (سبوس دار) در تهیه نان سنگک، نان جو و برخی نانهای محلی مورد استفاده قرار میگیرد.
برخی از شرکتها اقدام به تهیه بسته بندیهایی تحت عنوان سبوس گندم، سبوس برنج و موارد مشابه میکنند، اما لازم است به یاد داشته باشید هر ماده غذایی که تهیه میکنیم باید پروانه بهداشتی ساخت از سازمان غذا و دارو را داشته باشد.
افراد دارای درجات مختلف نارسایی کلیه باید در مصرف سبوس احتیاط کنند.
به افراد در هنگام داشتن اسهال طولانی مدت، توصیه میشود تا زمان بهبودی از غلات ساده استفاده کنند.