رئیس هیأت نظارت بر انتخابات در گلستان گفت: بر اساس قانون، همه نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم باید از نوزدهم بهمن در سامانه مالی انتخابات، موارد خواسته شده را وارد و ثبت کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ حمیدرضا بهمنی نژاد امروز در سیزدهمین جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی استان با بیان این مطلب افزود: به موجب قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی، نامزدها باید هزینههای فعالیتهای انتخاباتی را شفاف و در مواردی که قانون درنظر گرفته است، صرف کنند.
وی خاطرنشان کرد: رسیدگی به صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس در شورای نگهبان، ۱۹ بهمن به اتمام میرسد و ۲۰ بهمن نتیجه به فرمانداران حوزههای انتخابیه به صورت مکتوب اعلام میشود.
بهمنی نژاد اضافه کرد: از کارهای خوبی که در این دوره اتفاق افتاد و شور و شوق انتخاباتی در کشور را سبب شد، اعلام مرحلهای رسیدگی به صلاحیتها از سوی شورای نگهبان بود که تا امروز سه مرحله تایید صلاحیتها اعلام شده و سهم استان گلستان از این تایید صلاحیتها تا امروز ۴۶ نفر بوده است.
وی افزود: به این ترتیب تاکنون تعداد تایید صلاحیت شدهها در استان به ۳۵۹ نفر رسیده که عدد قابل توجهی است و البته این عدد تا آخر هفته امکان افزایش دارد.
بهمنی نژاد ادامه داد: اکنون برای هر کرسی گلستان در مجلس شورای اسلامی ۵۰ نامزد رقابت میکنند در حالیکه این رقم در کشور ۴۳ نفر به ازای هر کرسی است.
وی همچنین گفت: تاکنون صلاحیت سه نفر از داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در استان تایید شده است و احتمال تایید تعدادی دیگر تا ۱۹ بهمن وجود دارد.
ارسال دستورالعمل تبلیغات انتخاباتی به فرمانداریها
رئیس ستاد انتخابات گلستان نیز در این جلسه از ارسال دستورالعمل تبلیغات انتخاباتی به فرمانداریها خبر داد.
سیدعلی مهاجر گفت: در این دستورالعمل، قوانین تبلیغات انتخاباتی و مصادیق آن در فضای مجازی و حقیقی به صورت شفاف تشریح شده است.
تاکید دادستان مرکز گلستان بر رعایت قانون
دادستان مرکز گلستان هم از دست اندارکاران انتخابات در استان خواست، مراقب باشند تبلیغات انتخاباتی به سمت تخریب، تبعیض و عدم شفافیت مالی نرود.
محمود اسپانلو گفت: تخریب دیگر نامزدها و ایجاد بدبینی به نظام با تخریب دستاوردهای انقلاب، تبعیض در برخورد با کسانی که تخلفات انتخاباتی مرتکب میشوند و مشخص نبودن منابع مالی هزینههای تبلیغاتی نامزدها در قانون جرم انگاری شده است و دست اندرکاران برگزاری انتخابات باید مراقب باشند فضای تبلیغات به این سمت نرود.
وی افزود: هرگونه اقدام یا نصب بیلبوردهایی که شائبه تبلیغات انتخاباتی پیش از زمان قانونی آن باشد، تخلف است و با افراد در هرجایگاه و شغلی که باشند قاطعانه برخورد میشود و نیروی انتظامی هم موظف است بنرها و تبلیغات اینچنینی را جمع آوری کند.
اسپانلو از رصد محتواهای تبلیغاتی نامزدها و هواداران آنها در فضای مجازی هم خبر داد و گفت: کمیتهای با مسئولیت معاون حقوق عامه و پیشگیری دادسرای مرکز استان تشکیل شده و کار تحلیل محتواهای انتخاباتی مطالب منتشر شده در فضای مجازی را انجام میدهند و تاکنون تعدادی از نامزدهای انتخاباتی و صاحبان پایگاههای خبری و گردانندگان صفحههای اجتماعی و کانالهای پیامرسان که مطالبی با محتوای تخریب و یا توهین به سایر داوطلبان منتشر کرده اند، به پلیس فتا دعوت شده اند و تذکرهای لازم درباره قوانین به آنان داده شده است.
وی بار دیگر بر رصد هزینههای تبلیغات انتخاباتی نامزدها تاکید کرد و گفت: دستگاههای متولی باید روی این موضوع با حساسیت کار و اگر تخلفی مشاهده کردند مستندات آن را به دستگاه قضایی ارائه کنند.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، همزمان، جمعه ۱۱ اسفند امسال برگزار میشود.