معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعداد تختهای پی آی سی یو (دستگاه های کمک تنفسی ) در سالهای اخیر از ۵۰۰ به هزار تخت افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سعید کریمی در نشست خبری دهه فجر، گفت: تعداد تختهای پیای سی یو دو برابر شده و ۲ هزار و ۶۰۰ تخت در همین دوره افزایش داشته است.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دو سال اخیر تکمیل شده است یعنی ۱۰ درصد کل تختهای قبل و بعد از انقلاب را شامل میشود که ۱۵ درصد تختهای دولتیها افزایش داشته است.
سعید کریمی همچنین گفت: خبر خوب این روزها، درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال است همچنین درمان ۳۳ میلیون نفری است که شامل شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر از طریق نظام ارجاع خدمت دریافت میکنند.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه بیمه رایگان سه دهک اول جامعه از خبرهای مهم در سال جاری است، گفت: بودجه صندوق بیماریهای خاص ۷ هزار میلیارد در نظر گرفته شد و بستههای درمانی برای ۵۷ بیماری در صندوق صعب العلاج تکمیل شد و اکنون ۱۰۰ بیمار در سامانه صندوق قرار گرفته است که باید افزایش یابد، زیرا بیش از ۳۰۰ بیماری نادر در کشور داریم.
سعید کریمی افزود: پیشتر هپاتیت سی درمان نداشت، اما اکنون درمان دارد و در دوره اخیر ۲۶ هزار نفر درمان قطعی این بیماری شدند و پیش بینی میشود ۱۶۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا باشند که خود اطلاع ندارند.
کاشت حلزون رایگان
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: درمان دو هزار کودک نیازمند کاشت حلزون به صورت کاملا رایگان از اقدامات مهم در سالهای اخیر است که صف انتظار در این زمینه به صفر رسیده است.
۳۵۰ بیمارستان کشور بیش از ۲۵ سال عمر دارند
معاون درمان وزارت بهداشت همچنین در این نشست خبری گفت: بیش از ۳۵۰ بیمارستان کشور بیش از ۲۵ سال عمر دارند و برای حدود ۳۰۰ بیمارستان به علت قرارداد نداشتن با بیمهها مجوز پروانه صادر نشده است و ۶ ماه به آنها فرصت داده شده که ۲۰۰ بیمارستان با رفع مشکل مجوز گرفتند وهمچنان ۱۰۰ بیمارستان پروانه ندارند که بیمارستان گاندی جز آنهاست و پروانه این بیمارستان نیز تمدید نشده است.
سعید کریمی افزود: درجه اعتبار بخشی و پروانه کار دو مجوزی است که به مراکز اعطا میشود، اعتباربخشی بیمارستانها کاملا تحت نظارت وزارت بهداشت انجام میشود و صدور پروانه منوط به همین اعتبار بخشی است و این موضوع بر تعرفه آنها هم اثر میگذارد؛ بیمارستان گاندی اعتبار بخشی شده بود، اما پروانه اش تمدید نشد.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: ۱۰۰ بیمارستانی که پروانه، گواهی و اعتبار بخشی ندارند، نمیتوان پلمب و دسترسیش را محدود کرد، اما مسئولان این بیمارستانها به مراجع قضایی معرفی میشوند.
سعید کریمی افزود: استانداردهایی که گذاشته شده به راحتی قابل اخذ نیست و ۱۷ همت برآورد میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش گفت: بسته خدمات درمان در منزل در حال تدوین و نهایی شدن است و این موضوع بار بیمارستانها را کم میکند.
سعید کریمی با اشاره به وجود ۲۹۰ مرکز آی پی دی دار یا دارای مجوز ارائه خدمت به بیماران بین المللی گفت: یک میلیون و ۲۰۰ بیمار خارجی پارسال به ایران آمده اند که یک میلیارد دلار ارز آوری برای کشور به همراه داشته است؛ این آمار شامل اتباع خارجی ساکن در کشور نمیشود.
وی گفت: هزار میلیارد تومان در سال هزینه درمان اتباع غیر مجاز در کشور است و مجبوریم بنا به وظیفه آنها را درمان کنیم.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: زایمانهای اتباع مجاز جز آمار موالید ایرانیها محاسبه نمیشود.
نسخه الکترونیک از دستاوردهای موفق نظام سلامت است
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اجرای نسخه الکترونیک از طرحهای موفق نظام سلامت است که بیش از ۹۰ درصد هم تحقق در سراسر کشور دارد.
سعید کریمی با بیان اینکه بسته ناباروری ۹۰ درصد تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و ۲۹۰ مرکز گردشگری سلامت داریم که ۱۴۷ مرکز آن در خمین دولت راه اندازی شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: راهنماهای بالینی در این دولت پیگیری و بالای ۵۰۸ راهنمای بالینی در ایندولت تدوین و ابلاغ شد.
سعید کریمی با اشاره به چالش پزشک نماها گفت: این پزشکها از ضعف قوانین سو استفاده میکنند و جریمه این افراد در قانون فقط ۵ میلیون تومان است که هیچ بازدارندگی ندارد.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: ۴ هزار و ۳۸ مرکز غیرمجاز در ۹ ماه نخست امسال پلمب شد، اما با پرداخت جریمه دوباره فعالیت میکنند.
سعید کریمی افزود: ۲ هزار و ۸۰ پزشک پارسال در مناطق محروم توزیع شدند.
بیش از ۸۷۰ هزار مصدوم در تصادفات امسال
معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: بیش از ۸۰۰ هزار مصدوم تصادفات در سال داریم؛ ۷ درصد هم هنگام انتقال به بیمارستان و ۴۰ درصد هم در بیمارستان فوت میکنند.
سعید کریمی افزود: یک درصد از ۸۰۰ هزار نفر مصدوم تصادفات در بیمارستان فوت میکنند و ۹۹ درصد ترخیص میشوند.