رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی از حل مشکل تملک اراضی مسیر کنارگذر ایلخچی و آماده سازی طرح برای بهره برداری در قالب ماده ۹ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی حیدر فتحزاده امروز در بازدید رئیس کل دادگستری استان از طرح کنارگذر بخش ایلخچی شهرستان اسکو اظهار کرد: مهتمرین چالش این کنارگذر برطرف کردن موضوع تملک اراضی واقع در مسیر بود که با حضور رئیس کل دادگستری استان در قالب ماده ۹ حل شد.
وی افزود: کنارگذر ایلخچی تاکنون بیش از ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و با تعیین تکلیف شدن اراضی واقع در مسیر، این طرح ان شاءالله در کوتاهترین زمان به بهره برداری خواهد رسید.
فتحزاده گفت: کنارگذر ایلخچی به علت قرار گرفتن در جاده تبریز ـ آذرشهر و مسیر شهرک صنعتی شهید سلیمی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و استانهای غربی کشور، نقش کلیدی در کاهش ترافیک، تسریع در حمل و نقل باری و مسافری، کاهش تصادفات و ایجاد آرامش برای ساکنان شهر خواهد داشت.
طبق ماده ۹ تملک اراضی، مالکان زمینهای بایر و دایر شهری موظف هستند زمینهای مورد نیاز دولت را با تقویم دولت به آنها بفروشند و دولت میتواند به جای زمینهایی که مساحت آنها بیش از سه هزار متر مربع است با رعایت ضوابط، عوض آن را از سایر اراضی دولتی که ارزش معاملاتی آن معادل بهای زمین واگذاری به دولت است به فروشنده واگذار کند.
قرارداد اولیه کنارگذر ایلخچی بر اساس فهرست بهای سال ۱۳۸۶ مبلغ ۱۰۱ میلیارد ریال منعقد شد که پس از چهار سال و با اتمام قرارداد، بعد از سه سال وقفه به پیمانکار بعدی سپرده شد که مدت پیمان آن ۱۵ ماه بود.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم اجرای این طرح مورد توجه قرار گرفت و در ۲۰ شهریور ماه سال ۱۴۰۱ ادامه عملیات به پیمانکار جدید سپرده شد که به دنبال آن عملیات تولید و پخش آسفالت نیز از ۱۵مرداد امسال آغاز شد و اکنون نیز ادامه دارد.
فرسودگی جاده قدیم و قرار گرفتن آن در داخل شهر ایلخچی به همراه خرابی آسفالت ناشی از تردد خودروهای سنگین و ترانزیتی از جمله مشکلات شهروندان این شهر است که لزوم تسریع در اجرای کنارگذر را اجتناب ناپذیر میکند.
بخش ایلخچی در شهرستان اسکوی آذربایجان شرقی با جمعیت بیش از ۳۲ هزار نفر در ۳۶ کیلومتری جنوب غربی کلانشهر تبریز واقع شده است و محور مهم تبریز _ آذرشهر که از داخل این شهر عبور میکند، به عنوان شاهراه اتصال راههای ارتباطی غرب کشور و شهرستانهای جنوب استان به تبریز و بالعکس است.
بر اساس اعلام کارشناسان حوزه راه روزانه بیش از ۱۲۰ هزار دستگاه خودروی سبک و سنگین از آن تردد میکنند و در برخی ساعات ترافیک چند کیلومتری در این مسیر روی میدهد و رانندگان و مسافران مجبور به تحمل بارترافیکی این مسیر هستند. سال گذشته بیش از ۱۸ میلیون تردد در این مسیر ثبت شده است.