چالش کارآفرینان و صاحبان کسبوکار در قوانین کار با تامین اجتماعی
در حال حاضر عمده کارآفرینان و صاحبان کسبوکارها در حوزه قوانین کار و مباحث مرتبط با تامین اجتماعی، با چالشهای متعددی دست به گریبان هستند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت:
رشد آمار بازنشستگیهای پیش از موعد در یک دهه گذشته و عبور آن از مرز ۵۰ درصد، زنگ هشدار را به صدا درآورده و گواه آن است که قوانین ما در این بخش به نقایص جدی دچار هستند و قانونگذار باید در این رابطه، تدبیر و اقدام لازم را به عمل آورد.
محمدرضا توکلی زاده افزود:متاسفانه شاهدیم به واسطه ضعف قوانین، سازمان تامین اجتماعی در موضوع مشاغل سخت و زیان آور، نیروی کار در اوج خُبرگی و مهارت و با وجود سن کم بازنشسته می شود و برخی از همین افراد نیز با داشتن یک رزومه کاری خوب، برای مهاجرت اقدام میکنند.
وی گفت: متاسفانه شاهدیم به واسطه ضعف قوانین، سازمان تامین اجتماعی در موضوع مشاغل سخت و زیان آور، نیروی کار در اوج خُبرگی و مهارت و با وجود سن کم بازنشسته می شود و برخی از همین افراد نیز با داشتن یک رزومه کاری خوب، برای مهاجرت اقدام میکنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی بهره وری نیروی انسانی را پیش نیاز توسعه دانست و افزود: امروز همه ما فعالان اقتصادی نسبت به دغدغههای مرتبط با روابط کار و به ویژه در حوزه تامین اجتماعی، اشراف داریم و اینکه بخش خصوصی و دولتی بتوانند با یکدیگر درباره این مباحث مذاکره و هماندیشی نموده و به برآیندی مطلوب دست پیدا کنند، حائز اهمیت است.
توکلی زاده ادامه داد: در حال حاضر عمده کارآفرینان و صاحبان کسبوکارها در حوزه قوانین کار و مباحث مرتبط با تامین اجتماعی، با چالشهای متعددی دست به گریبان بوده و مطالبه آنها شفافسازی و اصلاحگری در خصوص رویههای اشتباه موجود است، از مجلس شورای اسلامی انتظار می رود که در این حوزه اقدام به اصلاح مفاد مخل قانون کرده و یا در حوزه تصویب و تقنین قوانین لازم در این بخش ورود نماید.
نایب رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست با تأکید بر لزوم توجه به پویایی قوانین و مقررات حوزه کار گفت: لازم است قوانین همزمان با تغییر شکل مدلهای کسبوکار اصلاح شده و پویایی خود را حفظ کنند.
محمدعلی چمنیان افزود: برای نمونه در حال حاضر نهضتهای مختلفی برای کارهای استارتآپی و دانشبنیان و دورکاری در کشور شکل گرفته است؛ اما متاسفانه مدلهای کاری این نوع مشاغل در روابط کار دیده نشده لذا لازم است در قوانین کار به این نوع مشاغل نیز توجه شود.
او گفت: این موارد باید در قانون کار یا برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار گیرد تا موانع توسعه شرکتهای دانش بنیان رفع شود.