افتتاح طرحهای شرکت برق در دهه فجر
۲۵۹ طرح شرکت توزیع برق استان قزوین در دهه فجر به بهره برداری خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین؛ خواجهوند، سرپرست شرکت توزیع برق استان قزوین در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: شرکت توزیع برق استان قزوین به تناسب به پروژههایی که از ابتدای سال ۱۴۰۲ در برنامه قرار داده بود؛ ۲۵۹ پروژه بالغ بر ۱۶۷ ملیارد تومان در حوزههای مختلف اصلاح و بهسازی توسعه زیرساخت روشنایی معابر مولدین و بحثهای مرتبط با توسعه نیرورسانی شهری و روستایی در برنامههای دهه فجر قرار داد.
خواجهوند افزود: تلاش ما این بود که شاخصهای حوزه فنی را بهبود ببخشیم؛ شاخصهای مرتبط با حوزههای کاهش تلفات نرخ انرژی توزیع نشده نرخ خاموشی و موضوعاتی از این دست را در برنامه اصلی شرکت قراردادیم که با این پروژههایی که اجرایی شد و تا انتهای سال مابقی پروژهها را هم به مرحله اجرا برسانیم این شاخصها ارتقا پیدا کرد.
وی تاکید کرد: در بحث اصلاح و بهسازی، طرحهای خوبی را پیگیری کردیم یکی از این طرحها در حوزههای مخصوصا روستایی که شبکه فرسودگی بسیار بالایی داشت قطعیهای دست را در حوزههای روستایی داشت طرح بهارستان که استارت زده شده، بیش از ۳۷۰ روستا بحث اصلاح و بهسازی شبکهها انجام شد.
سرپرست شرکت توزیع برق استان قزوین اضافه کرد: از پروژههای دو سال گذشته، بیش از ۱۴۵۰ پروژه اقدام اجرایی عمل شد بالغ بر ۵۶۴ میلیارد تومان در این خصوص هزینه شده این صرفا پروژههای حوزههای زیرساختی بود و تمام موضوعات مرتبط با بحثهای اصلاح، بهسازیو توسعه شبکههای برق را در حوزه توزیع انجام داد. پروژههای روشنایی هم پروژههای خوبی بود که در استان دنبال کردیم سعی کردیم تا ان جا که امکانش است که این موضوعات را رسیدگی کنیم و به یک نقطه مطلوبی برسونیم.
وی گفت: منابع اصلی طرح بهارستان از محل عوارض برق است عوارض برقی که در شهر حوزه شهری انجام میشود؛ مصارف و هزینهکرد آن در حوزههای روستایی بود. اعتباری بود که در حوزه روستایی دفتر برق رسانی شرکت توانیر بود با پیگیریهایی که انجام شد، تلاش ما این بود که این اعتبارات را افزایش بدهیم؛ تفاهمنامههای در حد ۴.۵- ۵ میلیارد استان را به بیش از ۴۷ تا ۵۰ میلیارد ارتقا دادیم این اتفاق خوبی بود.
خواجهوند گفت: از محل همین اعتبارات و منابع دولتی موفق شدیم اصلاحات ۳۷۰ روستا را رو به اتمام برسانیم؛ اولویت اصلی ما روستاهای کمبرخورد و روستاهایی بود که تنشهای برقی، در حوزههای مرتبط با ضعف ولتاژ و افت ولتاژ را در ان مناطق را داشتیم که بالغ بر ۱۱۰ میلیارد هزینه و اعتبار در این حوزه انجام شد. امید داریم که تا سال ۱۴۰۴ مابقی ۸۴۱ روستاهای استان را تحت پوشش این طرح بهارستان انجام بدهیم.
وی خاطرنشان کرد: سیاستهای کلان دولت و وزارت نیرو در بحث بارگذاری در حوزه نیروگاهی به سمت انرژیهای نو است. در استان از سال ۱۴۰۰ این اتفاق با تفاهمنامه سهجانبهای که بین سازمان انرژیهای تجدیدپذیر، استانداری و شرکت توزیع منعقد شد به این سمت حرکت کردیم که در این تفاهمنامه ۳ هزار مگاوات ظرفیت خورشیدی و بادی در استان قزوین پیادهسازی کنیم.
خواجهوند تاکید کرد: این تفاهم نامه باعث شد که ما به یک پروژه ۷۸۰ هکتاری در منطقه زینآباد بوئینزهرا برسیم، احداث منابع و پتانسیلهای خورشیدی را به ان سمت حرکت بدهیم. در فاز اول شهرک خورشیدی پیاده سازی شد که صد هکتار شرکت شهرکها برای حوزه صنعت قرار داده شد، این پروژه تا تامین ۴۰۰ مگاوات برق ادامهدار است. تمام تلاش وزارت نیرو این هاست که ناترازی را به حداقل برساند، در بحث نیروگاههای خورشیدی بارگذاری و اهتمام دولت هم به همین سمت است. امیداوریم تا پیک ۱۴۰۳ بخش عظیمی از این نیروگاهای تجدیدپذیر در مدار قرار بگیرد، در استان هم اهتمام به همین موضوع است.
وی گفت: مازاد بر اینها ان چیزی که سطح استان الان به مرحله اجرا رسیده؛ بحث نیروگاههای ۵ کیلوواتی حمایتی است که در حوزه کمیته امداد و بهزیستی است. در حال حاضر فعلا برای نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی است، که در استان در حوزه کمیته امداد اتفاقات خوبی رقم خورده، بیش از ۱۵۰ نیروگاه ۵ کیلوواتی در مدار قرار گرفته است.