برای 114 واحد صنعتی در خراسان جنوبی اخطار زیست محیطی صادر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۴۴۳ مورد بازدید و پایش از صنایع استان انجام و ۱۱۴ اخطار زیست محیطی در این زمینه صادر شده است.
اسدالله حاتمی افزود: اخطارهای صادر شده به طور عمده مرتبط با آلودگی هوا، پساب و مدیریت غیر اصولی پسماندها بوده است.
وی گفت: واحدهای آلاینده که نسبت به اخطاریههای زیست محیطی بیتفاوت باشند و اقدامی انجام ندهند به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی ادامه داد: تمامی صنایع برابر قانون مکلفند هر سه ماه یک بار خروجی آلایندههای خود را در بخش آب، خاک و هوا پایش کنند و در کنار آن محیط زیست استان نیز پایشهای مستمر از این واحدها دارد.
وی افزود: تعداد واحدهای آلاینده شناسایی شده در فصل سوم امسال ۱۷ مورد بوده است که این صنایع مشمول پرداخت عوارض آلایندگی ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند.
حاتمی گفت: همچنین ۱۵ مورد نمونهبرداریهای خاص از ابتدای امسال تاکنون در راستای اجرای ماده ۱۴ و تبصره ۲ ماده ۱۸ قانون حفاظت از خاک در استان صورت گرفته که تعدادی از آنها منتج به اخطار شده است.
وی با تاکید بر اینکه تمامی واحدهای تولیدی و صنعتی و خدماتی و شهرکها، نواحی و مناطق ویژه اقتصادی قبل از صدور مجوز ملزم به رعایت ضوابط استقرار موضوع ماده ۱۱ قانون هوای پاک هستند افزود: استقرار هر گونه واحد صنعتی و تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی تابع ضوابط ابلاغی و با رعایت تمامی ملاحظات زیست محیطی و نداشتن آلایندگی آب، خاک و هوا در زمان فعالیت است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت : محیط زیست استان ضمن پایش و نظارت مستمر مطابق با قوانین از جمله قانون حفاظت از خاک، قانون هوای پاک و آییننامه پیشگیری از آلودگی آب، برخوردهای قانونی لازم تا زمان کنترل و رفع کامل آلودگی با هر نوع فعالیت آلاینده را انجام خواهد داد.
وی با اشاره به حادثه آتش سوزی مینی پالایشگاه منطقه ویژه اقتصادی بیرجند افزود: در حوادث غیرمترقبه و بحرانی از جمله آتش سوزی اصل اولیه بر نداشتن تلفات جانی و حفظ ایمنی و سلامت افراد محل وقوع حادثه است و به محض مهار آتش و حادثه، بررسیهای لازم برای آلودگیهای زیست محیطی ناشی از وقوع و رفع آن در دستور کار قرار میگیرد.
حاتمی گفت: در زمان وقوع این آتش سوزی گازهای منتشره و دود در منطقه حادثه وجود داشت که در مورد تاثیر گاز و ذرات محیطی آن بر انسان، دانشگاه علوم پزشکی مرجع اعلام نظر است.
وی افزود: بعد از ایمن شدن شرایط و مهار آتش سوزی اقدامات این اداره کل در اجرای قانون حفاظت خاک برای بررسی آلودگی خاک انجام شد و نمونه گیریهای لازم برای تعیین آلایندگی صورت گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: ضرورت انجام خوداظهاری در پایش خاک آلوده و رفع آلودگی خاک به شرکت ابلاغ شده و اقداماتی در حال انجام است.
وی افزود: به منظور پیشگیری از تکرار چنین حوادثی ضرورت دارد تمامی مراکز صنعتی و تولیدی مواد خطرناک که ضایعات زیانآور یا مواد شیمیایی زیان بار را ذخیره، حمل و نقل، بازیافت یا از آنها استفاده میکنند، ضمن رعایت اصول ایمنی مطابق با نظر مراجع ذیصلاح، طرحهای پیشگیرانه به منظور آمادگی و واکنش سریع، همزمان و منظم هنگام بروز وضعیت اضطراری با هدف حفظ سلامت افراد و محیط زیست را مدنظر قرار دهند.