سهم خراسان رضوی از انرژی خورشیدی ۲۰۰ مگاوات است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،مدیرعامل شرکت برق منطقهای خراسان گفت: مناقصه برای ایجاد چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه انرژی خورشیدی برگزار شده که سهم استان خراسان رضوی ایجاد ۱۵۰ تا ۲۰۰ مگاوات بوده و اقدامات اجرایی آن آغاز شده است.
حسین محمودی در همایش مدیریت انرژی در سال ۱۴۰۳ که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد رفتن به سمت تولید برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر را اجتناب ناپذیر دانست و افزود: براین اساس ایجاد شهرکهای انرژی خورشیدی در سطح کشور در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: برای حمایت از صنایعی که نیروگاههای خورشیدی ایجاد میکنند، برق آنان در ایام کمبود برق قطع نخواهد شد همچنین به منظور حرکت به سمت کارخانههای سبز صنایع میتوان برق تجدیدپذیر تولیدی خود را در بورس کالا عرضه کرد و برق مورد نیاز خود را از این بستر خریداری نمود.
مدیرعامل برق منطقهای خراسان گفت: دولت در نظر دارد با استفاده از خط اعتباری ایران و چین، ۱۰ مگاوات در تولید انرژی خورشیدی سرمایهگذاری کند و ظرفیتهای موجود در تولید انرژی خورشیدی در منطقه خواف نیز از آن جمله است.
محمودی افزود: ظرفیت منصوبه تولید برق در منطقه خراسان حدود پنج هزار مگاوات است، در کل کشور ظرفیت تولید برق افزایش یافته به طوری که طی ۲ سال گذشته هشت هزار مگاوات به ظرفیت تولید انرژی در کشور اضافه شده و در این مدت سه نیروگاه حرارتی جدید ایجاد شده است و حتی در خصوص اضافه شدن واحدهای دوم و سوم و واحد بخار به این نیروگاهها نیز برنامه ریزی شده است.
وی گفت: با این حال با توجه به رشد سالانه پنج تا ۶ درصدی مصرف برق در کشور، نیاز سالانه ایران به انرژی و میزان مصرف آن افزایش مییابد و باید چارهای برای رفع این موضوع و ناترازی انرژی در کشور اندیشید و در این راستا ناگزیر به تولید برق بهینه و مصرف بهینه آن هستیم، باید انرژی با هزینه کمتر و به صورت متنوعتر تولید شود.