رییس دبیرخانه شورایعالی صنایع دریایی بر ظرفیتهای جزیره کیش در توسعه اقتصاد دریایی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، محمد مهدی سالاری، افزود: با تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی، شورایعالی صنایع دریایی با ریاست رییس جمهور و دو معاون و شش وزیر در امور دریایی کشور و توسعه دریا محور، بررسی و تصمیم گیری میکنند.
وی با اشاره به برگزاری جلسات مستمر این شورا تصریح کرد: پانزده حوزه ی کسب وکار در این شورا مشخص شده و تمامی حوزههای فعالیتی شامل شیلات، خدمات بندری، کشتیرانی، خدمات پشتیبانی دریایی و بانکرینگ، خدمات تجاری شامل بیمه، بازرسی و خدمات مالی، ورزشی، گردشگری، تجارت الکترونیک در دریا، کشتی سازی و ساخت شناور، تولید مواد و تجهیزات دریایی، نظامی و صنایع دفاع، محیط زیست دریایی، کشاورزی و زیست فناوری، استفاده از منابع آب در دریا با نگاه زیست بومی در دستور کار قرار گرفته اند.
رییس دبیرخانه شورایعالی صنایع دریایی افزود: در نگاه زیست بوم باید به زنجیره ارزشی و زیر نظامهای این زنجیره به ویژه زیرنظامهای حاکمیتی توجه کنیم.
محمد مهدی سالاری با اشاره به نگاه زیست بومی در حوزه صنایع دریایی، گفت: بکارگیری توان و ظرفیت مردمی یکی از ارکان نگاه زیست بومی است که درسایه تمهیدات مدیریتی باید از این ظرفیت ارزشمند استفاده کرد.
رییس دبیرخانه شورایعالی صنایع دریایی، پایایی و استمرار و نگاه جغرافیایی را از دیگر ارکان زیست بوم کسب وکار برشمرد و تاکید کرد: نیاز است در کیش ابتدا نقشه راه حوزه دریایی ترسیم شود و در این مسیر تشکیل کارگروه ویژه صنایع دریایی اقدام موثری است و میتواتند محلی برای تبیین زنجیرههای ارزش، مسائل و گلوگاههای فعالان حوزههای دریایی و پروژههای پیشران باشد.
سالاری پیشنهاد داد مرکز توسعه و تسهیل کسب و کارهای دریایی با برنامه ریزی سازمان منطقه آزاد کیش و برون سپاری به عنوان یک طرح سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی راه اندازی شود.
معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این نشست با اشاره به سهم ناچیز درآمد منطقه آزاد کیش از محل صنایع دریایی، گفت: جزیره کیش زیرساختهای دریایی، پشتیبانی و خدماتی خوبی درحوزه بنادر دارد، اما نیاز است با حمایتهای ریاست جمهوری ومسئولان حوزههای دریایی کشور با رفع برخی مشکلات، صنایع دریایی به سودآوری برسند.