دبیر علمی هجدهمین جشنواره شعر فجر گفت: شبهای ماه رمضان ایرانیان از شبکه چهار سیما شاهد رقابت برگزیدگان جشنواره شعر فجر خواهند بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دبیر علمی هجدهمین جشنواره شعر فجر در آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره شعر فجر گفت: جشنواره شعر فجر به تمام استانهای کشور سرایت کرده و ما در تمام استودیوهای تلویزیونی مراکز سیمای کشور شب شعر را به شکل مسابقه بین برگزیدگان استانی برگزار خواهیم کرد.
علیرضا قزوه گفت: این محافل شعری از تمام شبکههای استانی پخش میشوند و ۳۰ برنامه ویژه داریم که ۶۴ نفر از شاعران بسیار خوب ما در آن شرکت میکنند و به شکل یک مسابقه بسیار ویژه در شبکه ۴ تلوزیون از شبهای ماه مبارک رمضان در معرض دید عزیزان قرار خواهد گرفت.
قزوه افزود: ادبیات به عنوان عالیترین شکل بیان احساس زبان جان و آیینه روح است ادبیات پلی است که برقراری ارتباط با انسانهای دیگر را به دلپذیر صورت آن ممکن میسازد.
دبیر علمی هجدهمین جشنواره شعر فجر گفت: برگزاری جشنواره بین المللی شعر فجر کوششی است قابل ستایش برای فروزان نگاه داشتن مشعل شعر و پاسداشت زبان و ادبیات فارسی و تکریم و تعظیم شعر و شاعران که وارثان آب و خرد و روشنی هستند
وی افزود: شعر فجر این فرصت را برای شاعران پارسی زبان فراهم میکند که تلاش کنند تا بیش از پیش در جست و جوی تصویر روشنی از خویش و همچنین میراث دار شایستهای برای بزرگانی، چون فردوسی سنایی عطار مولانا سعدی و حافظ و بسیار دیگر ازشاعران مسلمان این مرز و بوم باشد.
علیزضا قزوه گفت: هجدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر دوهزار ۶۲۶ عنوان کتاب دست اول سال ۱۴۰۱ در ۵ گروه ادبی، شعر کلاسیک، شعر نو، محاوره، کودک و نوجوان و در باره شعر که اختصاص به نقد و پژوهش ادبی دارد مورد ارزیابی و داوری قرار گرفت.
دبیر علمی هجدهمین جشنواره شعر فجر افزود: از نظر کیفی خلاقیتها و نوآوریهای متعادل فرمی، ساختاری و زبانی در شعر شاعران امروز و به خصوص در قالبهای نو قابل تامل و بررسی است.
قزوه گفت: البته در پارهای از آثار ضعف و تزلزل ساختاری زبان مشهود است که میتوان با برگزاری دورههای آموزشی و جلسات نقد از پیشروی این آسیب پیشگیری کرد
دبیر علمی هجدهمین جشنواره شعر فجر افزود: درحوزه شعر سنتی تلاش برای مضمون یابیهای جدید و دریافتهای نو و متفکرانه از جهان هستی قابل ستایش است
وی گفت: شعر کودک ونوجوان وضعیت چندان مطلوبی ندارد و برای رشد و شکوفایی نیازمند توجه جدی است که باید توسط پژوهشگران دغدغهمند این حوزه مورد واکاوی قرار گیرد.
علیرضا قزوه افزود: در بخش شعر محاوره یا ترانه، در اکثر ترانهها فقر موسیقی، هم سطحی زبان و افراط در تقطیع واژگان باعث آسیب به ساحت معنایی و معنوی این گروه ادبی شده و ادبیات آن ر ا به مخاطره انداخته است که برای رفع این نقیصه باید چاره اندبشی کرد.
وی گفت: در نهایت هیئت داوران هجدهمین جشنوراه بین المللی شعر فجر با مطالعه دقیق و همه جانبه تبادل نظر و گفتگو و دقت نظر شایسته در خصوص تمامی آثار در مدت چند مرحله داوری آثاری را شایسته احراز عنوان آثار برتر دانست، اما باید متذکر شد که این گزینشها هرگز به معنای نفی توانمندیها و قابلتهای ادبی دیگر عزیزان نیست
دبیر علمی هجدهمین جشنواره شعر فجر افزود: در پایان با آرزوی اینکه چراغ پر فروغ جشواره شعر فجر همچنان روشن بماند به رسم ادب از تمامی دست اندر کاران برگزاری این جشنواره به خصوص معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ ارشاد خانه کتاب و ادبیات ایران و اصحاب رسانه و مطوعات کمال تشکر را دارم.