دبیرعلمی جشنواره شعر فجر گفت: مشارکت صدا و سیما با جشنواره شعر فجر از شاخصها و زیباییهای جشنواره امسال است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دبیرعلمی جشنواره شعر فجر با حضور در برنامه سلام خبرنگار گفت : این مشارکت در قالب پخش مسابقه های شعرخوانی در همه شبهای ماه مبارک رمضان است .
وی افزود : امسال در ۳۰ استان کشور برنامههای تلویزیونی در استودیو برگزار میشود، شاعران هر استان رقابت میکنند به مدت حدود یک ساعت از شبکههای تلویزیونی هر استان پخش میشود یعنی تلویزیون صدا و سیما آمده در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جشنواره شعر فجر را به خانههای مردم برده که بازده بیشتری داشته باشد، مردم بیشتر با شعر آشنا شوند، علاوه بر این، یک برنامهای هم هست که شروع آن از ماه رمضان در تهران برگزار میشود.
دبیرعلمی جشنواره شعر فجر گفت : تقریباً از حدود ۳۰ شهر برنامههایی داریم که در شبکه ۴ برگزار میشود و برنامههای بسیار مفصل با جایزه های بسیار خوب به شکل مسابقه داوران و سرگروه ها ۸ سرگروه هستند، ۶۴ نفر شرکت میکنند و برنامههای بسیار متنوعی هستند، مردم میتوانند انتخاب کنند.
آقای قزوه گفت : جشنواره شعر افتتاحیه اش را از گیلان شروع کرد و سپس در قم ، بوشهرو البرز محافل شعرخوانی اش را ادامه داد .
آقای قزوه درباره مراسم پایانی هجدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر هم گفت : این برنامه امشب ساعت ۱۸ در تالار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود، برگزیدگان کتاب شعر در بخش های مختلف شعر کودک ، شعر نیمایی، شعر کلاسیک و شعر محاوره شناخته میشوند و از آقای استاد زکریا اخلاقی هم به عنوان یکی از چهرههای خوب شعر معاصر تجلیل میشود.
وی درباره ویژگی ها و شاخصههای جشنواره شعر فجر امسال افزود : این جشنواره با مخاطبان بسیار زیادی مواجه بود، پیشبینی میکنم که امسال خوب دیده شود، سالهای پیش این جشنواره خوب دیده نمی شد ، امسال خوب دیده میشود،چون بیش از دو هزار شاعر درگیر مسابقه و رقابت سالم شعری در سراسر کشور هستند، از چهرههای پیشکسوت تجلیل میشود، اینها با هم مسابقه میدهند، آثارشان داوری میشود و یک رقابت بسیار سالم هم در تهران و هم در تمام شهرستانها رخ می دهد .
دبیرعلمی جشنواره شعر فجر همچنین گفت : از جوانان تا سالخوردگان کسانی که علاقه مند هستند رقابت میکنندو این جشنواره در قالب مثلاً طنز هر سال بوده و امسال هم بوده .قالبهای کلاسیک، قالبهای شعر کودک در استان همدان برگزار شد و همه قالبها از جمله شعر آئینی، مقاومت و شعر پایداری ، اجتماعی ، عاشقانه و ترانه مورد توجه است.
آقای قزوه ادامه داد : ما یک بخش از کارهایی که داریم این است که در تمام این شبها نمونههایی از شعرهای گذشتگان را با آواز خوانندگان داریم، تجلیل از چهره های پیشکسوت در تهران داریم، خوانندههایی هستند که میآیند و شعرها را میخوانند، از گذشتگان یاد میشود در کنار چهرههای جدید، به هر حال ما سنت ها را با نوآوری گره زدیم و همواره توجه ما به بزرگان بوده و امسال هم است.
وی درپاسخ به سوال مجری درباره چگونگی ارتباط نسل جوان و نوجوان با این شاعران هم گفت : در طول سال جشنوارههایی است که مخصوص جوانهاست، مخصوص نوجوانهاست، این ها برآیند شعر معاصر است در جشنواره فجر ما یک برنامه بزرگ دیگر هر سال داریم و آن دیدار شاعران با حضرت آقا است که آن جا باز سعی میکنیم تمام این چهرههایی را که برآیند شعر معاصر باشد بیاوریم . حتی اگر یک دانشآموز است که استعداد خوبی دارد و واقعاً شعرش برجسته است سعی میکنیم آن را بیاوریم.
جشنواره شعر فجر سال گذشته کارگاه هایی آموزشی با عنوان کلک خیال نیز برگزار کرد که قرار است این کارگاه ها در جشنواره دور جدید نیز در ایام سال فعال باشد .