اجرای طرح حرفه آموزی در کنار درمان برای کمک به بازپروری معتادان در اردوگاههای ماده ۱۶ گلستان به کاهش آسیبهای اجتماعی کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان دادستان مرکز استان گلستان محمود اسپانلو در جلسه با مسئولان حوزه کنترل آسیبهای مواد مخدر با تاکید بر این که باید مراکز ترک اعتیاد به کارگاههای حرفه آموزی تبدیل شوند افزود: برای تجهیز و برپایی کارگاههای حرفه آموزی باید دستگاههای متولی به ویژه شهرداریها که تکلیف قانونی برای کاهش آسیبهای اجتماعی دارند، پای کار بیایند و هزینه کنند.
محمود اسپانلو گفت: شهردارانی که به وظایف و تکالیف قانونی خود در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه در حوزه اعتیاد عمل نکنند به جهت ترک فعل، تحت تعقیب کیفری قرار خواهند گرفت.
اسپانلو ادامه داد: بر اساس قانون تا یکسال باید اقدامات درمانی برای معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۶ انجام شود، اما هم اکنون به علت نبود فضا و امکانات، در این بخش نمیتوانیم آنچنان که باید، موفق عمل کنیم.
وی گفت: در مرکز توسکستان علاوه بر درمان، به دنبال استقرار کارگاههای حرفه آموزی و اشتغال هم هستیم تا افراد پس از درمان بتوانند درآمدی برای خود داشته باشند در غیر این صورت، چرخه درمان و بازپروری ناکارآمد خواهد ماند.
وی با تاکید بر نیاز حیاتی استان به راه اندازی و توسعه دو مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ در گرگان و گنبدکاووس گفت: استقرار معتادان متجاهر در این اردوگاهها و ارائه درمانهای تخصصی در کنار حرفه آموزی به این افراد، میتواند میزان سرقت در استان را کاهش دهد.
محمود اسپانلو با اشاره به نیاز استان به اردوگاهها ماده ۱۶ ویژه معتادان متجاهر در گرگان و گنبدکاووس گفت: هم اکنون در توسکستان با مشارکت بخش خصوصی کار ساخت و توسعه اردوگاه ماده ۱۶ در حال انجام است و تا پایان امسال آماده بهره برداری میشود در حالی که بخش دولتی و دستگاههای مرتبط علیرغم مصوبه قانونی، هزینهای در این بخش انجام نداده اند.
دادستان مرکز استان با بیان این که برخورد قضایی و انتظامی آخرین راه برای مقابله با آسیبهای اجتماعی است گفت: باید دستگاههای متولی و فرهنگی همراه ما باشند و در این بخش کمک کنند.