با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، آبگیری سد تاج امیر دلفان آغاز شد.
سد تاج امیر دلفان یکی طرحهای مهم آبی لرستان است که بهمن ۱۳۹۰ کلنگ آن به زمین زده شد و بنا به دلایلی در یک مقطعی عملیات ساخت آن تعطیل شد.
از ابتدای دولت سیزدهم از سرگیری فعالیت ساخت سد در دستور کار قرار گرفت و با اصلاح قرارداد آن در سفر اول رئیس جمهور به لرستان جز مصوبات سفر قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان گفت: هم اکنون بدنه سد به مرحله نهایی رسیده و دریچههای سد نیز تکمیل شده است. داریوش حسن نژاد با بیان اینکه دریچه تخلیه کننده، دو مجرای آبگیر و سازه رأس این طرح سدسازی به اتمام رسیده است، افزود: تابهحال برای اجرای این طرح ۳۴۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات ملی هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان گفت: حجم آبگیری سد تاج امیر ۸ ونیم میلیون متر مکعب هست و با بهره برداری از آن ضمن تأمین آب آشامیدنی شهر نورآباد و تعدادی از روستاهای اطراف و تأمین آب صنعت این شهرستان، ۴۰۰ هکتار از اراضی دیم این منطقه رو به آبی تبدیل میکند.
حسننژاد، افزود: کنترل سیلاب و توسعه صنعت گردشگری از دیگر اهداف احداث سد «تاج امیر» است.
سد «تاج امیر» سدی خاکی با هسته رسی به طول تاج ۲۵۲ متر، عرض ۸ متر و ارتفاع ۵۰ متر از سطح آب است که در ۲۰ کیلومتری شهرستان دلفان بر روی رودخانه «خاوه» قرار دارد.
در ادامه فاز اول هزار و ۵۰۰ هکتار از شبکه آبیاری زهکشی سد ایوشان بهصورت برخط با حضور داود منظور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و استاندار لرستان به بهرهبرداری رسید.
این طرح در سال ۱۳۸۳ باهدف تأمین آب کشاورزی برای سه هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه، کنترل سیلاب و تأمین آب شرب روستایی اجرا شد.
فاز دوم به مساحت هزار و ۵۰۰ هکتار نیز در صورت تأمین اعتبار سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.