اولین قدم در پیشگیری و حتی درمان افزایش فشارخون، کاهش نمک مصرفی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، امروزه پرفشاری خون یکی از اصلیترین مشکلات بهداشتی در جهان محسوب میشود.
فشارخون بالا سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه و پوکی استخوان میشود.
کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهریز گفت: اولین قدم در پیشگیری و حتی درمان افزایش فشارخون، کاهش نمک مصرفی است وطبق توصیه سازمان بهداشت جهانی میزان نمک دریافتی روزانه در افراد سالم و کمتر از ۵۰ سال، باید کمتر از ۵ گرم (یک قاشق مربا خوری) باشد.
خواجه افزود: در افراد بالای ۵۰ سال یا مبتلا به بیماری قلبی، این میزان باید به کمتر از ۳ گرم در روز برسد، اما متاسفانه میزان مصرف نمک در ایران دو برابر مقدار توصیه شده است.
وی در ادامه به چند پیام تغذیهای در مورد مصرف نمک اشاره کرد و گفت:
سرسفره از نمکدان استفاده نکنیم.
غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند، بهتر است مصرف این گونه مواد غذایی را محدود کنیم.
برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها به جای نمک از سبزیهای تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و ... استفاده کنیم.
نمک کم مصرف کنید، ولی برای همان مقدار کم باید از نمک یددار استفاده کنید.
نمک یددار را در ظرفهای دربسته و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید تا ید موجود در آن از بین نرود.
ذائقه کودکان را از اوایل زندگی به غذای کم نمک عادت دهید.
به غذای کودک زیر یکسال نمک اضافه نکنید تا ذائقه او به غذاهای شور عادت نکند.
در افرادی که در طول زندگی خود غذاهای شور و پرنمک مصرف کرده اند، شانس افزایش فشارخون بیشتر است.
جوش شیرین که برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار میرود، دارای مقدار زیادی سدیم است. بنابراین در افرادی که به علت بیماری، محدودیت مصرف نمک دارند مصرف جوش شیرین هم باید بسیار محدود شده یا قطع شود.
تبدیل سدیم غذا به نمک در برچسب بعضی مواد غذایی هم مقدار سدیم موجود در ۱۰۰ گرم از ماده غذایی ذکر شده است. برای تبدیل مقدارسدیم به نمک بایستی آن را در عدد ۲.۵ ضرب کنید.
کل نمک مصرفی روزانه باید کمتر از ۵ گرم یعنی کمتر از یک قاشق مرباخوری باشد، این مقدار شامل نمکی که به طورطبیعی در غذاها وجود دارد نیز میشود.
سسهای سالاد و سس کچاب حاوی قند و نمک هستند، مصرف آنها را محدود کنید.