نمایندگان سازمانهای مردم نهاد امروز در کارگروه کاهش آلودگی هوا از خواستههای به حق مردم کلانشهر اراک گفتند و از مسئولان محیط زیست خواستند مطالبات مردم را در موضوع مازوت سوزی پیگیری کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست کشور هم در این کارگروه از برنامه ریزی دولت برای اجرای قانون هوای پاک و تولید ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق از نیروگاههای خورشیدی برای کاهش مازوت سوزی در کلانشهرهای کشور گفت.
حشمتی افزود: اگر چه متهم اصلی در آلودگی هوای شهر اراک نیروگاه حرارتی شازند است، اما نسبت به سال گذشته، امسال ۶۴ درصد مازوت کمتر مصرف شده است.
او گفت: بررسی و ریشه یابی دقیق وضعیت آلودگی هوای اراک مستلزم آمارهایی است که از ایستگاههای سنجنده مخابره میشود که در اراک تنها دو ایستگاه شاخص SO ۲ وجود دارد و باید به پنج ایستگاه برسد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست افزود: چگونه میشود در سازمان محیط زیستی که تنها سهم ۱۴ صدمی بودجه کشور دارد کار بزرگی انجام داد؟
حشمتی افزود: با ۹ میلیارد تومان بودجه تملک دارایی محیط زیست استان مرکزی هم انتظاری بیشتر از این نباید از این سازمان برای پیگیری قوانین هوای پاک داشت.
او گفت: با همه محدودیتهای منابع و اعتبارات، سازمان حفاظت محیط زیست کشور به صورت جدی پیگیر مطالبات مردم در موضوع آلودگی هوا در کلانشهرها، جلوگیری از مازوت سوزی و اجرای قانون هوای پاک و اختصاص ایستگاههای سنجنده جدید است.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری مرکزی هم گفت: آلودگی هوا از اصلیترین دغدغههای مردم کلانشهر اراک است و باید سازمان محیط زیست به عنوان متولی، گزارشهای دقیقی از میزان و سهم آلایندهها به مسئولان مربوط ارسال کند.
اسدی افزود: بر اساس مصوبه دولت مقرر شد وزارت نفت ظرف سه سال، به سمت تولید مازوت کم سولفور حرکت کند، اما این امر هنوز محقق نشده است.
او گفت: ما میتوانیم تولید برق را در زمان ناترازی کم کنیم تا در چند کلانشهر مثل اراک که مشکل آلودگی هوا دارند دیگر مازوت سوزی نشود.
انتشار به روز سیاهه آلودگی هوای اراک، پیگیری قانون هوای پاک، توجه به ایفای مسئولیت اجتماعی از سوی صنایع بزرگ استان و نوسازی و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی در اراک از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه درباره آنها بحث و تبادل نظر شد.