هدف از برگزاری این دوره از جشنواره برقراری پیوند بیشتر میان هنر و هنرمند با جامعه فرهنگی و فرهنگدوست است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر دومین جشنواره ملی خوشنویسی «شکوه شاهنامه» هدف از برگزاری دومین دوره از جشنواره «شکوه شاهنامه» را آفرینش محتوای فرهنگی، هنری و ادبی با محوریت هنر خوشنویسی نستعلیق و ابیات شاهنامه دانست و گفت: معرفی و نکوداشت هنرمندان و پدیدآورندگان آثار خوشنویسی با محوریت شاهنامه فردوسی، نکوداشت زبان و ادبیات پارسی و حکیم ابوالقاسم فردوسی، گسترش گفتمان معنایی در حوزه خرد و دانش، استعدادیابی و معرفی هنرمندان نوجوان و جوان و برقراری پیوند بیشتر میان هنر و هنرمند با جامعه فرهنگی و فرهنگدوست از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
هادی سیدخوانی افزود:برگزاری اولین دوره این جشنواره هنرمندان خوشنویس را مصمم کرد که اثری نیز در حوزه شاهنامه داشته باشند. البته به دلیل حجیم بودن شاهنامه معمولا فرصت پیدا کردن مطلب برای نگارش به خط نستعلیق کمتر اتفاق میافتد و این جشنواره به تولید آثار خوشنویسی از شاهنامه کمک کرده است.
سیدخوانی گفت:این جشنواره همواره اولین جشنواره تخصصی نستعلیق در کشور است. در تمام جشنوارههای ملی کشوری تمام خطها حضور دارند و شکوه شاهنامه تنها جشنوارهای است که به صورت تخصصی در حوزه نستعلیق برگزار میشود.
وی افزود: در این دوره نیز دریافت و داوری آثار تخصصیتر خواهد بود. بخشهای این جشنواره به چلیپا و کتابت، سطر و قطعه و سیاه مشق تقسیم شده است و آثار حاضر در این بخشها به صورت جداگانه داوری خواهد شد.
سیدخوانی گفت:از آنجایی که شاهنامه اقیانوسی از معنا و محتواست و در اولین دوره بیشتر بخش فلسفی و پند و اندرز توسط خوشنویسان انتخاب شده بود، در بخش چلیپا و کتابت در این دوره هدف بررسی مفهومی شاهنامه مد نظر است؛ این در صورتی است که در دیگر بخشهای جشنواره تمرکز بیشتر بر روی یک بیت است.
سیدخوانی افزود:بر اساس فراخوان منتشر شده آخرین مهلت ثبتنام و ارسال تصویر آثار تا ۵ اسفند همزمان با سالروز پایان سرایش شاهنامه، اعلام نتایج راهیافتگان به جشنواره ۱۵ فروردین ۱۴۰۳، مهلت ارسال اصل آثار ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ و برگزاری آیین پایانی اردیبهشت ۱۴۰۳ همزمان با هفته نکوداشت فردوسی خواهد بود.