مصرف ماهی و دیگر آبزیان است که به دلیل هضم و جذب آسان و مواد تغذیهای برای سلامت بدن بسیار مفید است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دکتر محمد صفاریان، متخصص تغذیه گفت:یکی از منابع تغذیه سالم، مصرف ماهی و دیگر آبزیان است که به دلیل هضم و جذب آسان و مواد تغذیهای برای سلامت بدن بسیار مفید است،
او افزود:اما در سفره خانوادهها در استان خراسان رضوی جایگاه کمرنگی دارد؛ بهطوریکه بنا بر اعلام کارشناسان، سرانه مصرف ماهی در خراسان رضوی ۶ کیلو و ۸۰۰ گرم است درحالیکه سرانه مصرف ماهی در کشور ۱۳ کیلو و ۸۰۰ گرم بوده و البته همین میزان مصرف کشور هم با سرانه ۲۰ کیلوگرمی مصرف ماهی در دنیا فاصله بسیار دارد.
وی گفت:هرچند عوامل بسیاری در کم بودن میزان مصرف ماهی در بین خانوادهها وجود دارد، اما قیمت بالا، ناآگاهی مردم از فواید مصرف ماهی و عادت به سبک تغذیه همیشگی مردم خراسان رضوی که همواره مصرف گوشت قرمز در اولویت تغذیهشان بوده، آنان را بیرغبت به قرار دادن ماهی در سبد غذاییشان کرده است.
متخصص تغذیه گفت: ازاینرو با توجه به گرانی مصرف گوشت قرمز، خشکسالی و کمبود علوفه جهت مصرف دام و فواید بالای مصرف آبزیان، باید با فرهنگسازی نسبت به گنجاندن ماهی در برنامه غذایی خانوادهها در این استان تلاش شود.
وی با اشاره به لزوم استفاده از مواد غذایی حوزه آبزیان برای همه اعضای خانواده، بر ضرورت مصرف ماهی طی دو نوبت در هفته در بین خانوادهها تأکید کرد و گفت: توصیه تغذیه سالم این است که هر هفته دو نوبت مصرف ماهی داشته باشیم.
این متخصص تغذیه افزود: نباید زمان پخت ماهی را طولانی کنیم بلکه بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان مناسبی برای پخت ماهی در فر ۲۰۰ درجه سانتیگراد و در فضای پوشیده است.
این استاد دانشگاه، بهترین نوع ماهی را ماهی سالمون عنوان کرد و گفت: سالمون ماهی دریای شمال هست و مصرف آن به شکل آبپز توصیه میشود. این ماهیهایی که در بازار بهعنوان ماهی سالمون عرضه میشود اغلب قزلآلا هستند؛ بنابراین گوشت آنها قدری قرمز است.