ششمین کاروان ترویجی بهره وری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی و هواشناسی کشاورزی امروز همزمان با سراسر کشور در مازندران درشهرهای قائم شهر و آمل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رئیس آموزش و ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران، ارائه آخرین یافتههای تحقیقاتی و بهره مندی از هواشناسی کاربردی و نتایج و دستاوردهای ترویجی و کشاورزی برای دستیابی به راهکارهای اصولی در مقابله با تنشها و بحران کم آبی را از اهداف برگزاری این کاروان آموزشی و ترویجی عنوان کرد.
علیزاده افزود در این کاروان که با بسیج گسترده محققان و کارشناسان و مروجان برای مقابله با آسیبها به ویژه بحران و تنش آبی برگزار شد چگونگی اعمال مدیریت صحیح در الگو و تنوع کشت محصولات کشاورزی با استفاده از دادههای هواشناسی مورد بررسی قرار گرفت.
سرپرست اداره کل هواشناسی مازندران با اشاره به دگرگونیهای اقلیمی و تغییرات سیستم جوی، انجام پایش دادههای هواشناسی و بهرهگیری از این دادهها در تغییر الگوهای کشت محصولات را بسیار حائز اهمیت دانست.
عزیزخانی این رویکرد را گامی مهم در رفع چالشها و در خدمت کشاورزی دانست و بر تداوم ارتقای سطح این تعاملات و افزایش هم افزایی دستگاهها و سازمانهای مرتبط با هواشناسی در بهبود شرایط موجود تاکید کرد.
وی تغییرات ایجاد شده در اوضاع جوی و نوع بارشها و دمای هوا را چالشی جدی بر سر راه کشاورزی دانست که با استفاده از ظرفیتها و تواناییهای موجود علمی و تحقیقاتی و پژوهشی و هواشناسی میتوان با مدیریت هماهنگ بر مشکلات فائق آمد.
در استان مازندران ۱۷ ایستگاه هواشناسی در طول شبانه روز با ارائه دادهها و اطلاعات و گزارشات جوی و آب و هوایی در خدمت بخشهای مختلف بویژه کشاورزی مازندران هستند.