فعالان کنیایی در اعتراض به افزایش آمار قتل زنان در این کشور به معضلی اجتماعی تبدیل شده است، تظاهرات کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، هزاران زن که در این تظاهرات اعتراضی به افزایش آمار قتل زنان در این کشور شرکت کرده اند پیامی برای رهبران خود دارند. پیام آنها این است «جلوی قتل زنان را بگیرید». این تظاهرات در شهرهای بزرگ و کوچک سراسر کنیا برپا شده است. این بزرگترین تظاهرات از این نوع در این کشور آفریقایی است. خشونت علیه زنان در کنیا در حال افزایش است. زنان میگویند برای جلوگیری از این امر، هیچ کاری انجام نمیشود.
معترض کنیایی: ما میخواهیم رئیس جمهور کشورمان بداند که قتل وحشیانه این زنان، باعث غم و ناراحتی بسیار شدید خانوادههای آنها شده است. باید این حس را درک کرد. دولت باید خونخواه آنها باشد. رئیس جمهور باید درد و رنج این خانوادهها و زنان را درک کند. همه زنان کنیایی و فعالان جامعه مدنی که اینجا حضور دارند همگی از اتفاقات رخ داده، احساس رنج میکنند. فقط اگر کسی انسان نباشد، این درد را حس نمیکند و نمیفهمد که این دختران به طرز وحشیانهای کشته شدهاند.
بررسیهای یک گروه پایش خشونت در کنیا نشان میدهد در سال ۲۰۲۳، حدود ۱۵۲ قتل زنان و دختران در این کشور ثبت شده است که بالاترین رقم در طول چندین سال بود. یک گروه در بررسیهای خود اعلام کرده است که بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴، ۵۰۰ زن در کنیا به قتل رسیدهاند. خشونت علیه زنان در کنیا بسیار زیاد شده است. یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۲ نشان میدهد که از هر سه زن، یک نفر در کنیا خشونت فیزیکی را تجربه کرده است. فعالان میگویند دولت و نظام حقوقی کشور، این وضعیت را جدی نمیگیرد.
نیجیری نیگوی فعال حقوق بشر: قتل زنان، نقطه اوج خشونت جنسیتی است. این روند، رها شده و از کنترل خارج شده است. پلیس به این پروندهها با جدیت رسیدگی نمیکند. فرآیندهای قضایی برای رسیدگی به این موارد بسیار کند است و همین امر سبب میشود دادرسی به این پرونده ها، بسیار دیرهنگام باشد. همه این عوامل ما را به وضعی رسانده است که الان شاهد آن هستیم.
از شروع سال جدید که فقط یک ماه از آن سپری میشود بیش از ده زن در کنیا کشته شده اند. معترضان میخواهند تحقیق و تفحص درباره تعداد بالای این قتلها انجام شود و اینکه برای جلوگیری از آن، کار چندانی انجام نمیشود. آنها میخواهند این پدیده که آن را «همهگیری زن کشی» میخوانند، فاجعهای ملی اعلام شود. دولت کنیا این قتلها محکوم کرده و قول داده است اقداماتی صورت دهد.