معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) با بیان اینکه ۱۳۴ واحد دانشگاهی پیام نور ساماندهی میشود، گفت: مسیر دانشگاه فقط کنکور است و دیگر جذب دانشجوی پیام نور بصورت فراگیر نخواهیم داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عموعابدینی در گفتگو با خبرنگار ما با موضوع آمایش کد رشته محل ها، افزود: هیچ واحد دانشگاهی از مراکز آموزش عالی حذف نمیشود بلکه تلاش ما بر این است تا ساماندهی را در این حوزه شاهد باشیم و برخی دانشگاهها در راستای آمایش دانشگاهها ساماندهی و در دانشگاهها دیگر ادغام میشود.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) گفت: در طرح تحول مأموریتگرایی یکی از مسئولیتها و مأموریتهای اصلی است و ما مأموریت یافتیم فضای دانشگاهها را در کشور سر و سامان داده و یک خروجی مطلوبی را در این حوزه شاهد باشیم.
عموعابدینی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور و دانشگاه جامع علمی کاربردی مأموریت و مسئولیت خاصی را در عدالتمحوری آموزشی و تربیت نیروی انسانی کاردان و کارشناس بر عهده دارند، افزود: قرار نیست این دانشگاهها، دانشجویان مقاطع فوق لیسانس و یا دکترا تربیت کنند.
وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد در قالب طرح ساماندهی و تحول نظام آموزش عالی در هر استان یک واحد دانشگاهی پیام نور، دانشگاه آزاد، جامع علمی و کاربردی و فرهنگیان وجود داشته باشد و ضرورتی بر راهاندازی مراکز شهرستانی وجود ندارد.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) با بیان اینکه راه اندازی ۳۰ دانشگاه معتبر در کشور مبتنی بر تمدن ایرانی اسلامی در ۵ سال آینده برنامه ریزی شده است، گفت: در برنامه تحول دولت سیزدهم آنچه که برنامه ریزی شده بود تحقق یافته است، که یکی از چالشها در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، تحقق دانشگاه حکمت بنیان بود که محقق شد.
عموعابدینی افزود: در تمام دنیا با تجمیع مراکز علمی و دانشگاهی، به شکل استادمحوری و نظام آموزشی کیفی حرکت میکنند و در دولت سیزدهم نیز طرح تحول آموزش عالی در ۱۰ اقدام مؤثر پیشبینی شده است.
معاون آموزشی وزیر علوم به چالشهای پیشرو در اجرای نظام تحولی یادآور شد: در کنار حذف رشته کدهای متعدد که هیچ بازار کار و خروجی مناسبی ندارد، سعی ما بر این است تا رشتههای تحصیلی را متناسب با شرایط هر استان تعریف کنیم تا چراغ این رشتهها که در مرحله آمایش سرزمینی مورد تأیید قرار گرفته، روشن شده و امکان تحصیل برای علاقهمندان فراهم آید.
وی با بیان اینکه ۱۱۲ واحد دانشگاهی غیر انتفاعی نیز حذف شده اند، افزود: اساس موضوع بر ماموریت گرایی است و دانشگاهها به غیر از اساسنامه و ماموریت خود نباید اقدام به آموزش تحصیلات تکمیلی کند.
عموعابدینی همچنین از حذف یک هزار و ۱۰۸ کد رشته محل در سال گذشته خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۲ نیز ۲۱ هزار کد رشته محل حذف و بعبارتی چراغ آنها خاموش میشود، برای مثال از ۱۷ رشته کشاورزی نیز تعداد ۱۰ رشته مترادف حذف شده است.
وی با بیان اینکه در هر استانی که بتواند در رشتههای تحصیلی بورس بیاورد، کد رشته جدید ایجاد میشود، افزود: سال گذشته ۵ هزار بورسیه جدید به کنکور اضافه شده است.
عمو عابدینی در حمایت از نخبگان و استعدادهای درخشان نیز گفت: نخبگان و افراد دارای استعدادهای درخشان بورسیه میشوند و عضو هیات علمی خواهند شد.
معاون آموزشی وزیر همچنین از افتتاح شهر دانش و نوآوری خبر داد و افزود: شهر دانشجو نوآوری در منطقه ماکران افتتاح میشود، که این شهر به نام شهر دانش ثریا نام گذاری شده است.