سرانجام اجرای راهنماهای بالینی
رئیس اداره نظارت بر درمان وزارت بهداشت گفت: در تدوین و ابلاغ راهنماهای بالینی دچار عقب ماندگی هستیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ برای افراد زیادی در جامعه پیش آمده است که انجام یک آزمایش یا تصویربرداری پزشکی را چند بار تکرار کرده باشند موضوعی که ر راهنماهای بالینی خدمات درمانی به آن اشاره شده است.
به تازگی مسولان وزارت بهداشت از عقب ماندگی در تدوین و ابلاغ راهنماهای بالینی خبر داده است، موضوعی نیازمند آموزش بیشتر جامعه پزشکی است.
پیش از این معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ بیش از هزار و ۲۰۰ راهنمای بالینی به پزشکان و سازمانهای بیمه گر خبر داده بود.
سعید کریمی گفت: این راهنماهای بالینی لازم الاجرا است و جنبه توصیه ندارد و بیمهها باید خدمات را بر اساس راهنماهای بالینی پوشش دهند.
همچنین معاون بیمه و خدمات سازمان بیمه سلامت اعلام کرده است این راهنماها در مقایسه با خدمات پر تکرار در نظام سلامت کافی نیست.
دکتر مهدی رضایی گفت: فقط ۱۰ درصد خدمات درمانی در کشور ما راهنمای بالینی دارد در حالیکه بیش از ۵ هزار خدمت در حال ارائه است و نمیتوان با تعداد اندک راهنماهای بالینی موجود از هدر رفت منابع نظام سلامت و تحمیل هزینههای بی رویه به بیماران جلوگیری کرد.
در این باره دکتر شهرام غفاری مدیر کل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی نیز اعلام کرد: خواسته ما از بیمارستانهای زیر مجموعه وزارت بهداشت این است حداقل در بیمارستانهای دولتی دانشگاهی راهنماهای بالینی اجرا شود تا پزشکان به رعایت این موضوع آشنا شوند.
بیمارستانهای وزارت بهداشت خود راهنماهای بالینی را اجرا نمیکنند.
گفتنی است کارشناسان حوزه سلامت اعلام کردند، اجرای درست راهنماهای بالینی از هدر رفت ۴۰ درصدی منابع نظام سلامت جلوگیری میکند.