معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: براساس آمار، بیش از یک سوم صادرات کشور به افغانستان از سایت مرزی ماهیرود در خراسان جنوبی انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای خراسان جنوبی، جواد اشرفی در گفتگو با "رادیو انقلاب" به تشریح بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه اقتصادی استان پرداخت و با تأکید بر اینکه پس از گذشت ۴۵ سال از انقلاب شکوهمند اسلامی، شاهد اتفاقات بسیار خوبی در حوزه اقتصادی در این خطه از کشور هستیم، گفت: خراسان جنوبی بیشترین مرز زمینی با کشور افغانستان را دارد و این مرز، فرصت بسیار خوبی برای صادرات کالا است.
وی افزود: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۵۵۰ میلیون دلار صادرات به کشور افغانستان، تنها از سوی سایت مرزی ماهیرود صورت گرفته است.
معاون استاندار با اشاره به اینکه کشاورزی از پیشرانهای اقتصادی استان است، گفت: با توجه به تلاشها صورت گرفته، خراسان جنوبی هم اکنون تولید کننده اول زرشک بی دانه در سطح جهان است و با تولید بیش از ۱۱ هزارتن عناب هم رتبه اول کشور را داریم.
به گفته وی؛ خراسان جنوبی در زعفران هم از لحاظ تولید رتبه دوم و از لحاظ کیفیت رتبه اول کشور را دارد.
اشرفی با تأکید بر اینکه در حوزه سرمایه گذاری اقدامات بی نظیری در استان صورت گرفته، افزود: کارخانه فولاد قاینات با سرمایه گذاری بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و با تولید بیش از ۸۰۰ هزار تن فولاد از این جمله است که در صدد تکمیل این زنجیره و ایجاد واحدهای پایین دستی فولاد در استان هستیم.
وی در ادامه به ایجاد کارخانه کویرتایر به عنوان یکی از مهمترین تأمین کنندههای لاستیک در کشور اشاره کرد که روزانه حدود ۱۳ تا ۱۴ هزار تایر خودروی سواری تولید میکند، گفت: فاز توسعه این واحد برای تولید انواع تایرهای ماشین آلات سنگین و معدنی با حضور رئیس جمهور کلنگ زنی شد و امیدواریم در آینده نزدیک به بهره برداری برسد.
معاون استاندار با اشاره به معادن استراتژیک و ساختار زمین شناسی منحصر به فرد و غنی خراسان جنوبی، افزود: از این معادن منحصر بفرد میتوان به معادن طلا و سنگهای نیمه قیمتی و گوهرسنگها اشاره کرد.
اشرفی گفت: با وجود این ظرفیتها ۳ واحد فرآوری و استحصال طلا در استان ایجاد شده و با هدف گذاریهای صورت گرفته امیدواریم تا پایان سال آتی ظرفیت تولید طلای خراسان جنوبی به یک تن در سال برسد و در قالب شمش روانه بازار شود.
وی به وجود معادن زغالسنگ استان هم اشاره کردو افزود: با توجه به اینکه ۷۶ درصد زغالسنگ خاورمیانه و بیش از ۸۰ درصد زغالسنگ کشور در محدوده معادن زغالسنگ شهرستان طبس قرار دارد، در راستای تکمیل زنجیره این ماده معدنی، کارخانجات کنسانتره زغالسنگ و کک در استان ایجاد شده است.
به گفته وی زغالسنگ طبس به تکمیل زنجیرههای مهم تولید فولاد و ذوب آهن اصفهان کمک کرده و سبب ایجاد دهها هزار شغل در کشور شده است.
معاون استاندار صنایع دستی و گردشگری را از دیگر پیشرانهای اقتصادی استان نام برد که پس از انقلاب شکوفا شده و گفت: با وجود پتانسیل سنگهای نیمه قیمتی، عقیق، شجر و ... در چهار شهرستان استان بیش از ۱۲۰ کارگاه گوهر تراشی برای تولید نگین و تراش سنگهای نیمه قیمتی برای کاربرد در جواهرسازیها ایجاد شده است.
اشرفی در زمینه گردشگری افزود: خراسان جنوبی با جاذبههای بی نظیر گردشگری و سابقه تاریخی چند هزار ساله بیش از هزار اثر ملی ثبت شده دارد و در این راستا بیش از ۱۰ هتل ۱۴ مهمانپذیر، ۸۴ بومگردی و حدود ۳۴ مجتمع بین راهی ایجاد شده است.
وی گفت: در حال حاضر خراسان جنوبی با تولید روزانه بیش از مصرف در تولید گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و شیر خود کفا است و بخشی از تأمین و تنظیم بازار کالاهای یاد شده در استانهای همجوار را نیز به عهده دارد.
به گفته وی پس از انقلاب و به ویژه در دولت سیزدهم در بحث احداث نیروگاههای خورشیدی، ایجاد واحدهای فرآوری محصولات معدنی از جمله کنسانتره آهن، کاتد مس، کک و... اقدامات مؤثری انجام شده است.