معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران گفت: ۷۰ درصد هزینههای تولید در بخش دامپروری مربوط به تعذیه و خوراک دام است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، محمدمهدی عباسزاده با اشاره به اینکه ۷۰ درصد هزینههای تولید در بخش دامپروری مربوط به تعذیه و خوراک دام است به لزوم استفاده از بقایای زراعی، باغی و صنایع تبدیلی در تغذیه دام و طیور تاکید کرد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران افزود: بدلیل افزایش قیمت نهادههای دامی، استفاده از بقایای زراعی، باغی و صنایع تبدیلی در تغذیه دام و طیور ضروری بوده و وابستگی به واردات نهادههای دامی را کاهش میدهد.
او با اشاره به اهمیت ساخت تجهیزات فرآوری و بسته بندی بقایای گیاهی، گفت: جهاد کشاورزی از طرحهایی که موجب کاهش هزینههای تولید در بخش دامپروری شود، حمایت میکند.
عباس زاده به ایجاد زنجیره تامین و ارزش در بخش تولیدات دامی تاکید کرد و افزود: به منظور تامین امنیت غذایی و کاهش سطح وابستگی به واردات نهادههای دام و طیور، استفاده از گیاهان جایگزین برای تولید علوفه با نیاز آبی کم و مقاوم به خشکی جهت استفاده در جیره دام، استفاده بهینه از ضایعات و بقایای کشاورزی در خوراک دام و کشت پاییزه گیاهان علوفهای پس از برداشت برنج در اراضی شالیزاری ضروری است.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین عوامل بقای هر صنعتی، تشکلها هستند، گفت: هرچه تشکلها توانمندتر باشند میتوانیم در انتقال دانش به بهره برداران موفقتر باشیم.