دولت انگلیس در جریان همه گیری ویروس کرونا، قراردادهایی به ارزش ۱۰ میلیارد پوند، به منظور خرید وسایل حافظت از کارکنان بهداشت و درمان، از جمله روپوش، ماسک و دستکش خرید که یا گران خریده شدند یا برای استفاده، مناسب نبودند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دولت انگلیس در جریان همه گیری ویروس کرونا، قراردادهایی به ارزش ۱۰ میلیارد پوند، به منظور خرید وسایل حافظت از کارکنان بهداشت و درمان، از جمله روپوش، ماسک و دستکش خرید که یا گران خریده شدند یا برای استفاده، مناسب نبودند.
روزنامه دیلی میل با افشای این رسوایی نوشت وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی در انگلیس، در جریان همه گیری ویروس کرونا، ۱۳.۶ میلیارد پوند وسایل حفاظت از کارکنان بهداشت و درمان خرید که ۹.۹ میلیارد پوند از آن ها، به عللی همچون گذشتن تاریخ مصرف، نامناسب بودن اندازه، رد شدن در آزمونهای بهداشتی"غیر قابل استفاده"ارزیابی و در بسته بندیها اشتباهی تشخیص داده شدند و یا گران بودنند.
این روزنامه افزود: با این حدود ده میلیارد پوند، میتوان دستمزد همه پرستاران این کشور را صد در صد افزایش داد. کارکنان نظام دولتی بهداشت و درمان در انگلیس، از جمله حدود ۳۷۰ هزار پرستار، در یک سال گذشته بارها در اعتراض به بحران گرانیها و کمبود دستمزد، دست از کار کشیده اند. دیلی میل نوشت "اداره ملی حسابرسی" (National Audit Office) اعلام کرده است این وسایل حفاظتی به درد نخور که اکنون در انبارها و کانتینرها نگهداری میشوند، باید سوزانده یا دفن شوند.
دیلی میل نوشت پارسال مقامات مسوول در وزارت بهداشت و درمان انگلیس گزارش دادند ماهانه ۵۸۰ کامیون حاوی این وسایل حفاظتی به درد نخور را روانه زمینهای دفن زباله یا مراکز سوزاندن زباله کردند. این روزنامه به نقل از گرت دیویس (Gareth Davies)، مدیر اداره ملی حسابرسی انگلیس نوشت اغلب وسایل حفاظت فردی که در دوران همه گیری کووید خریداری شد، "بی ارزش شده اند. "
پارسال براورد شد نگهداری این وسایل غیرقابل استفاده، ماهانه ۷ میلیون پوند هزینه دارد. این روزنامه نوشت بخشی از وسایل خریداری شده، هیچ گاه به انگلیس نرسیدند و در چین انبار شده اند.
دیلی میل نوشت دولت انگلیس میگوید، چون در زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا، تقاضاها بالا رفت، قیمت وسایل حفاظت فردی نیز افزایش یافت و در نتیجه، خرید این وسایل گران تمام شد. این روزنامه نوشت دولت انگلیس میگوید توانسته است مانع سوء استفاده ۲۰۲ میلیون پوندی تجار وسایل حفاظت فردی شود یا پولهای حیف و میل شده را که برای خرید این وسایل داده، اما هیچ گاه دریافت نکرده است، بازگرداند. بخشی از این وسایل، در حراجیهای برخط، به فروش رفته است. دولت انگلیس اعلام کرده است تا فوریه سال گذشته میلادی، ۲۶۹ هزار بسته از وسایل حفاظت فردی اضافی را فروخته، در زمین دفن کرده، به مراکز بازیافت داده یا به کشورهایی همچون اوکراین، هدیه داده و بدین ترتیب، ۲.۴۹ میلیون پوند از هزینه هفتگی انبارداری را در مقایسه با سال ۲۰۲۲ میلادی، کم کرده است.