مقامات آفریقای جنوبی بیست و یکم دی ماه، در جلسه دیوان بینالمللی لاهه که در پی شکایت این کشور از اسرائیل به علت کشتار فلسطینیان تشکیل شد، تمامی سران رژیم اسرائیل در چند دهه گذشته را به نسل کشی متهم و اعلام کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ مقامات آفریقای جنوبی بیست و یکم دی ماه، در جلسه دیوان بینالمللی لاهه که در پی شکایت این کشور از اسرائیل به علت کشتار فلسطینیان تشکیل شد، تمامی سران رژیم اسرائیل در چند دهه گذشته را به نسل کشی متهم و اعلام کردند که حمله هفتم اکتبر حماس، بهانه خوبی برای نسل کشی و خشونت علیه فلسطینیان در غزه نیست.
اقدام آفریقای جنوبی طرفداران زیادی در به ویژه در میان عدالت خواهان و صلح طلبان در انگلیس دارد یک شهروند انگلیسی درباره اقدام آفریقای جنوبی در شکایت از رژیم اسراییل برای نسل کشی فلسطینیان میگوید: اقدام آفریقای جنوبی کار بسیار خوبی است. علاوه بر رسیدگی به نسل کشی اسرائیل، این کار توجه مردم جهان را به مظلومیت فلسطینیان جلب میکند و آفریقای جنوبی، کار بسیار بزرگی را آغاز کرده است.
آفریقای جنوبی هشتم دیماه امسال با ارائه شکایت ۸۴ صفحهای به دیوان بینالمللی لاهه در هلند، با متهم کردن اسرائیل به نسل کشی، خواهان رسیدگی فوری دیوان بینالمللی دادگستری شده است. آفریقای جنوبی امیدوار است که با رای دیوان لاهه به نفع فلسطینیها بتواند مانع از ادامه حملات هوایی و زمینی اسرائیل به نوار غزه شود و حقوق فلسطینیان را تامین کند.
یک شهروند مسلمان مقیم انگلیس:" من به اقدامی که آفریقای جنوبی آغاز کرده است، بسیار افتخار میکنم. آفریقای جنوبی کاری را که همه جهانیان میخواستند انجام داده است یعنی اجرای فوری آتش بس در غزه و رسیدگی به پرونده نسل کشی اسرائیل. "
دیکگانگ موسنکه، نایبرئیس دیوان عالی آفریقای جنوبی که نماینده ارشد کشور خود در نشست دیوان لاهه است، تاکید کرد آفریقای جنوبی کشور فلسطینی را به رسمیت میشناسد و به همین دلیل معتقد است که اسرائیل دهها سال مرتکب نسلکشی شده است. رونالد لامولا، وزیر دادگستری آفریقای جنوبی نیز در لاهه گفت هیچ حملهای هرچقدر هم شدید نمیتواند خشونتی را که اسرائیل علیه غیرنظامیان فلسطینی در چنین ابعاد گستردهای تحمیل کرده است توجیه کند. وی افزود خشونتها و تجاوزها اسرائیل از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) آغاز نشد، بلکه سابقه ۷۶ ساله دارد. "
یک شهروند انگلیسی یهودی میگوید:" من فکر میکنم تلاش آفریقای جنوبی برای پایان دادن به جنگ اسرائیل علیه غزه، فوق العاده خوب است. آزادیخواهان آفریقای جنوبی دستکم ۵۰ سال است که از فلسطین حمایت میکنند و فعالان آفریقای جنوبی حتی در دورانی که تبعید شده بودند، با فلسطینیان همکاری میکردند و هر دو ملت، زندگی آزاد در کشورشان را خوستارند. مردم آفریقای جنوبی از چنگ آپارتاید رها شدند، اما فلسطینیان را فراموش نکردند و من به اقدام آفریقای جنوبی، افتخار میکنم. "
صدور حکم توقف عملیات جنگی در دیوان بین المللی دادگستری، نیازمند رای مثبت ۹ قاضی از ۱۷ قاضی این نهاد است.
دهها کشور ضمن پشتیبانی از اقدام آفریقای جنوبی در بررسی جنایت اسراییل در عالیترین دادگاه سازمان ملل، ابراز امیدواری کردند این دادگاه بتواند عمق نسل کشی فلسطینیان را آشکار و مستند کند تا زمینه برای مجازات عامران وعاملان نسل کشی فلسطینیان فراهم شود.
شات لیست
۱ – شهروند انگلیسی
۲ – شهروند مسلمان مقیم انگلیس
--