مقبره دو شاعر همدانی، با هدف ارج نهادن به نخبگان فرهنگی - هنری، بازسازی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به لزوم توجه به فرهیختگان فرهنگی و هنری کشور اشاره کرد و گفت: بسیاری از کشورها از موضوعات پیش پا افتاده به دنبال هویت سازی هستند، اما کشور ما با فرهنگ غنی نیازی به این اتفاقات ندارد و فقط باید داشتههای خود را معرفی کنیم.
مسعود ویژه افزود: امروز از مقبره دو شاعر معاصر استان همدان که پایه گذار بسیاری از اتفاقات فرهنگی استان بوداند و در جوار مزار امام زاده حسین بن علی (ع) آرام گرفته اند احیا و بازسازی شد.
او همچنین گفت: به همت خانه شعر و ادب استان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اوقاف و امور خیریه استان، سنگ مزارهای جدیدی برای این دو شاعر در نظر گرفته شده است.
محمد یوسفزاده، متخلص به غمام همدانی از غزلسرایان ایران است که در سوم مهر سال ۱۳۲۱ شمسی در همدان به خاک سپرده شد. غمام در سال ۱۳۳۷ ه. ق انجمن ادبی همدان را تاسیس کرد و غزلیات وی پس از وفاتش توسط شیخ موسی نثری دستجردی جمعآوری شد و به چاپ رسید.
علیمحمد آزاد، متخلص به آزاد هم در سال ۱۲۵۸ شمسی در شهر همدان متولد شد و در سال ۱۳۲۴ شمسی چشم از جهان فرو بست. وی در سال ۱۳۱۳ خورشیدی به سمت مدیریت ادبیات و بازرسی اداره فرهنگ همدان منصوب شده بود و از پایهگذاران انجمن ادبی همدان به شمار میآید. علیمحمد آزاد همدانی در سرودن شعر، از غمام همدانی پیروی کرد و بدین جهت به غمامی شهرت یافت. دیوان اشعار و مجموعه «عشق و ادب» از او به یادگار مانده است.