وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حفظ و ارتقای اعتماد به نفس جوانان و نخبگان را لازمه پیشرفت کشور دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، بهرام عین اللهی در نشست جمعی از نخبگان علمی گفت: دشمن در طول سالهای متمادی، اعتماد به نفس جوانان را هدف قرار داده است از این رو حفظ و ارتقای اعتماد به نفس و خودباوری جوانان، محققان و دانشمندان کلید پیشرفت کشور است.
وزیر بهداشت همچنین گفت: هدف ما دستیابی به مرجعیت علمی است؛ علوم پزشکی به انتها نرسیده و نتوانسته است همه مشکلات را حل و بیماریها را درمان کند و البته ژن درمانی و سل تراپی از روشهای جدیدی است که میتواند جایگزین روشهای درمانی موجود شود.
عین اللهی با تأکید بر لزوم داشتن اهداف و افکار بزرگ در جامعه علمی کشور، گفت: باید برای حل مشکلات کنونی کشور در حوزه سلامت، راهکارهای جدید شناسایی و اقدام کنیم.
وزیر بهداشت از دیپلماسی فعال سلامت به عنوان یکی از مهمترین برنامههای وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: برای همکاری با هر کشوری که خواهان تعامل با ما در حوزه سلامت باشد، آمادگی کامل داریم و تاکنون با ۲۰ وزیر بهداشت از کشورهای مختلف رایزنی کرده ایم؛ به طوری که برخی کشورها، داروهای ایرانی را به رسمت شناخته اند و در پیمان شانگهای نیز مسئولیت دبیرخانه سلامت به جمهوری اسلامی ایران واگذار شده است.
عین اللهی با اشاره به تجاری سازی نشدن بسیاری از محصولات سلامت محور شرکتهای دانش بنیان گفت: استعداد بالقوه ایران در تولید دارو و تجهیزات پزشکی بالاست، اما لازم است محصولات شرکتهای دانش بنیان، تجاری سازی و تولید انبوه شود؛ مردم نیز میتوانند با سرمایه گذاری در تولید محصولات سلامت محور به رونق تولید دانش بنیان و توسعه صادرات، کمک کنند.
وزیر بهداشت، گفت: وزارت بهداشت ۳۵ دستگاه سی تی اسکن تولید داخل را برای حمایت از محصولات دانش بنیان پیش خرید کرده و این وزارتخانه خرید و حمایت از محصولات سلامت محور را به شرط کیفی بودن آنها، تضمین میکند.
عین اللهی، برنامه ملی سلامت خانواده را پرچم و نمادی از خدمات وزارت بهداشت در دولت مردمی دانست و گفت: این طرح پزشک خانواده به دلیل درمان محوری صرف نتوانست هیچ یک از شاخصهای بهداشتی را ارتقا دهد و اکنون رویکرد پیشگیری محور را در تأمین سلامت خانواده موجب سلامت جامعه میدانیم.
وزیر بهداشت همچنین از اعتلای حوزه بهداشت و پیشگیری، کمک به جوانی جمعیت، ترویج سبک زندگی سالم، مردمی سازی نظام سلامت، تقویت نوآوری، فناوری و پژوهش، افزایش تولیدات دانش بنیان و ارتقای بهره وری در نظام سلامت به عنوان زمینههای همکاری مشترک نخبگان و وزارت بهداشت یاد کرد.