دانشگاه صنعتی امیرکبیر و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، در چهار حوزه آب، انرژی، محیط زیست، سلامت، حمل و نقل و هوش مصنوعی تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ با امضای تفاهمنامه بین دانشگاه صنعتی امیرکبیر و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، که مدت و اعتبار آن سه سال از تاریخ امضاء و ثبت در صندوق است، این دانشگاه متعهد شد در قبال حمایت صندوق در چهار حوزه آب، انرژی، محیط زیست، سلامت، حمل و نقل و هوش مصنوعی کار پژوهشی انجام دهد، در این تفاهم نامه پژوهشهای مأموریتگرا در راستای حل مسائل و مشکلات کشور و همچنین استفاده از فرصتهای استانی و منطقهای از اهمیت شایانی برخوردار است.
از آنجا که حمایت از پژوهشهای علمی و توسعه تعاملات و همکاریهای پژوهشی از رویکردهای این صندوق است، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و دانشگاه جهت بهرهمندی از توانمندیهای نیروهای متخصص و استفاده از ظرفیتهای پژوهشی موجود در دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی اقدام به انعقاد این تفاهمنامه کرده است.
ترغیب دانشگاه به بررسی و تعیین مأموریتهای پژوهشی و پیگیری تصویب و ابلاغ آن، سوق دادن اعضای هیاتعلمی برجسته دانشگاهی به سمت مأموریتهای ویژه دانشگاه، اجرای طرحهای تحقیقاتی پیشرو و در مرز دانش و حمایت مادی و معنوی از محققین دانشگاهی در جهت کمک به حل مسائل و موضوعات اساسی جامعه از طریق پژوهشهای متمرکز از جمله اهداف تفاهم نامه فوق عنوان شده است.
بر این اساس حمایت صندوق از پژوهشگران برجسته دانشگاه دارای مأموریت ویژه پژوهشی در قالب کرسیهای پژوهشی، طرحهای پژوهشی، پسادکتری، رساله دکتری و پایاننامه کارشناسی ارشد در راستای مأموریتهای ویژه در چهارچوب ضوابط و مقررات صندوق از موضوعات تفاهمنامه است.
موضوعات آب، انرژی و محیط زیست، سلامت، حمل و نقل و هوش مصنوعی به ترتیب ماموریت اول تا چهارم صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان شده است، همچنین بر این اساس در این تفاهم نامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر متعهد میشود مطابق شیوه نامه "اجرای برنامههای مشترک مأموریتگرا با دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی" صندوق در دو بازه زمانی مشخص در سال (در اردیبهشتماه و آذر ماه هر سال) نسبت به معرفی محققین دانشگاهی و ارسال طرح پژوهشی اقدام نماید.
همچنین صندوق متعهد میشود ذیل تفاهمنامه نسبت به انجام فرآیندهای داوری و نظارت در زمان مناسب مبادرت کند و طرحهای معرفی شده را از طریق کارگروه تخصصی مطابق دستورالعملهای صندوق مورد بررسی شکلی و داوری علمی قرار دهد. درصورت تأیید نهایی نسبت به عقد قرارداد و حمایت مالی در سطح بودجه مصوب اقدام نماید.
در این تفاهم نامه تاکید شده است، دانشگاه طرحهای تفاهمنامهای را به صورت مشوق برای، پژوهشگران پسادکتری و دانشجویان دکتری و دانشجویان کارشناسی ارشد لحاظ مینماید در نتیجه بایستی طرحهای برتر و منتخب پژوهشگران برجسته دانشگاه را به صندوق ارسال نماید.