مصرف هر نوع نمک دریا اعم از خوراکی و غیرخوراکی به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر استفاده از نمک دریایی بسیار شایع شده است؛ در حالی که در متون معتبر طب ایرانی، بدترین نوع نمکها، نمک بحری یا دریایی است، اما بسیاری از افراد به نام طب سنتی، نمک دریا را توصیه میکنند.
مجید جعفرینژاددر نشست خبری اطلاعرسانی پویش ملی سلامت و تغذیه سالم افزود: در طب ایرانی اصرار بر پیشگیری از بیماری بوده و در پیشگیری از بیماریها بر ۶ اصل تاکید شده که مهمترین اصل ورزش و اصل دوم تغذیه است.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:توصیه ما برای مصرف خوراکی، استفاده و مصرف نمک یددار و تصفیه شده فاقد میکروب و فلزات سنگین نظیر سرب و آلومینیوم است، چرا که این فلزات باعث بیماریهای کلیوی، کبدی و سرطانها شده، همچنین مصرف نمکهای حاوی این فلزات، باعث بسیاری از بیماریهای مرتبط با سیستم عصبی میشود.
وی افزود:با توجه به اینکه در ایران ثابت شده که ید در طبیعت منطقه ما کم است، بنابراین این ید به نمک افزوده میشود تا عوارض ناشی از کمبود ید کمتر شود.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف نمک دریا، چه خوراکی و چه غیرخوراکی به هیچ عنوان توصیه نمیشود، گفت: متاسفانه در فضای مجازی اطلاعات نادرست متعددی با موضوع نمک دریا و دیگر موضوعات مرتبط با حوزه سلامت به نام طب ایرانی و اسلامی منتشر شده که به لحاظ علمی و پزشکی تائید شده نیستند و از مردم میخواهیم که این موارد نادرست را باور نکنند.