جوجهریزی در خراسان رضوی از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ۱۰ درصد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: با توجه به در پیش بودن نوروز و ماه رمضان افزایش ۳۰ درصدی جوجهریزی را خواهیم داشت.
جعفری افزود: در حال حاضر ۱۴۸۰ واحد مرغ گوشتی در استان فعال هستند که ظرفیت آنها ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه است. سالانه در این تعداد واحد مرغداری امکان جوجهریزی ۱۲۶ میلیون قطعه وجود دارد.
وی در خصوص تعداد واحدهای غیرفعال استان گفت: ۸۰ واحد مرغداری غیرفعال در استان داریم که دارای پروانه بهرهبرداری هستند، اما به دلیل قرار گرفتن واحد در محدوده شهر و روبه رو شدن با مشکلات بهداشتی از جمله استهلاک ماشینآلات و دستگاهها، غیرفعال هستند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه در سال گذشته در مجموع ۹۱ میلیون قطعه جوجهریزی در استان صورت گرفت افزود: البته با همین میزان تولید، نیاز استان تامین شده و در ماههای دی و بهمن با مازاد تولید در استان مواجه بودیم.
جعفری با اشاره به اینکه در سال جاری با افزایش میزان مصرف مرغ مواجه هستیم، گفت: با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز و ارزانی قیمت مرغ، شاهد افزایش میزان مصرف این محصول هستیم و هرچه قدر افزایش تولید داشتیم، مورد مصرف قرار گرفته است.
وی افزود: در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ میلیون قطعه افزایش جوجهریزی داشتهایم؛ با این حال، افزایش بیش از ۱۰ درصدی تولید با توجه به افزایش میزان مصرف، مازاد نبوده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت:در شرایطی که قیمت هر کیلو مرغ از حبوبات و سایر محصولات پروتئینی کمتر است، شاهد افزایش میزان مصرف هستیم و با افزایش سرانه تولید، تلاش میکنیم جوابگوی مصرف باشیم.
جعفری افزود: جوجهریزی در صورتی برای تولیدکننده صرفه اقتصادی دارد که دولت برای واحدهای تولیدکننده، نهادههای مورد نیاز را با ارز نیمایی به موقع تامین کند؛ در غیر این صورت اگر تولیدکننده قرار باشد جوجه و سایر نهادهها را با قیمت آزاد تهیه کند، تولید برایش به صرفه نیست و در این صورت اعتراض تولیدکنندگان به حق است.