در نشست رسانه ای مطرح شد: شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر کار خود را با نمایش آثار مفاخر تجسمی از ۸ بهمن آغاز می کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد خراسانی زاده، مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره آثار ارسالی به شانزدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: در این دوره ۱۰۰۷۶ اثر در ده قالب هنری به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد، ۱۲ هزار اثر متعلق به استان ها و ۲۲ هزار اثر هم در بخش رقابت های ملی بوده است.
وی با اشاره حضور پر رنگ بانوان در این دوره اظهار داشت: سه نفر از اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره در این دوره بانوان بودند همچنین در قسمت مجسمه هم تمامی آثار توسط بانوان داوری شد.
در ادامه امیر عبدالحسینی دبیر کل شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر کیفیت را یکی از اصول اصلی در دوره شانزدهم جشنواره فجر برشمرد و گفت: حضور سرآمدان هنر در ترکیب های شورای سیاست گذاری، دبیران و داوران، این تضمین را می دهد که با جشنواره حرفه ای مواجه هستیم.
وی افزود: یکی دیگر از نگاه های اصلی در این دوره، پیوند جشنواره شانزدهم با پانزده دوره قبلی است، یعنی ارتباط این دوره با دوره های پیشین برقرار است و علاوه بر بازخوانی آیین نامه، در ترکیب شوراها هم از چهره های برگزیده دوره های قبل دعوت به عمل آمد.
دبیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر ضمن اشاره به حضور چهره های جوان در این دوره گفت: در مجموع ۳۴۲۹ هنرمند برای جشنواره اثر ارسال کردند که ۲۰۵۲ خانم و ۱۳۷۷ هنرمند آقا هستند.
وی ارتباط جشنواره با جامعه دانشگاهی و حرفه ای هنر را یکی از محورهای اصلی دوره شانزدهم دانست و مطرح کرد: در این جشنواره از ظرفیت دانشگاهی بهره گرفته شده و از اساتید و مدرسان برای حضور در ترکیب شوراها و داوران دعوت شده است. همچنین بخش علمی به پایان نامه دانشگاهی ارشد و دکتری اختصاص یافته و بهترین پایان نامه علاوه بر دریافت طوبی زرین، در یک کتاب هم چاپ می شود.
عبدالحسینی عنوان کرد: یک هدف دیگر این بود که در این دوره، هنر به جنبه های کاربردی ورود کند؛ از همین رو بخش طراحی فرهنگ محور و تقدیر از ناشران کتاب های تجسمی از جمله برنامه هایی بود که در این دوره شکل گرفت.
وی نگاه خلاقانه، نوآورانه و توجه به مباحث زیباشناسی را از معیارهای مهم داوری در این برشمرد.
در ادامه، مسعود زنده روح کرمانی دبیر هنری جشنواره تجسمی فجر با بیان اینکه در ۲۲ بخش داوری صورت گرفت، گفت: آثار در دو بخش به نمایش گذاشته می شوند. یک بخش نمایشگاه آثار هنرمندان مفاخر تجسمی هستند که از آثار از گنجینه موزه انتخاب شده اند. همچنین نمایشگاه آینه در آینه هم پوسترهای دوران انقلاب را به نمایش می گذارد. این دو نمایشگاه شامل ۱۲۵ اثر از ۵۵ هنرمند، هشتم بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح می شود.
نمایشگاه بخش رقابتی جشنواره هم با نمایش ۸۵۴ اثر از ۶۰۶ هنرمند، در بخش های مسابقه، قله هنر، فرهنگ محور و بازار هنر در موسسه صبا روز سه شنبه گشایش می یابد. در این دوره ۳۲ دبیر هنری در بخش تجسم هنر در استان ها داریم که ۲۴ نفر از آنها، هنرمند استان ها هستند. ۱۴۰۰ اثر در ۳۲ استان از ۶ تا ۱۰ بهمن به نمایش گذاشته می شود.
گفتنی است شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از ۱۰ تا ۳۰ بهمن در موسسه فرهنگی هنری صبا و موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می شود.