رئیس جمهور در دانشگاه جامع امام حسین گفت: علوم انسانی و پایه از اهمیت بسیاری برخوردارند و نباید تحتالشعاع علوم مهندسی و پزشکی قرار گیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای رئیسی رئیس جمهور کشورمان در دیدار رؤسای دانشگاههای برتر کشور، اعضای هیئت علمی و پژوهشگران در دانشگاه جامع امام حسین علیهالسلام، اظهار داشت: علوم انسانی و پایه از اهمیت بسیاری برخوردارند؛ ما برای علوم مهندسی و پزشکی اهمیت قائل هستیم، اما نباید علوم انسانی و پایه، تحتالشعاع علوم مهندسی و پزشکی قرار گیرند؛ آنها جایگاه خود را دارند و ما در علوم انسانی حرف داریم. آیا سهم ما در این علوم در جهان، به همان میزانی است که باید باشد؟
رئیس جمهور تصریح کرد: تحریمها علیه صنایع هستهای و نظامی بوده، اما چرا پیشرفت این صنایع، بیش از صنعت خودروسازی و صنایع خانگی است؟ انگیزه داشتن و پیگیری در سامان یافتن امور، بسیار مؤثر است. کار با یک دستور حل نمیشود و با پیگیری و تلاش حل میشود.
آقای رئیسی با توجه به تحول در نگاه که به معنای تحول شناخت و فرایندهاست گفت: گردش امور در دانشگاهها به این شکل است که دانشجو وارد میشود، سر کلاس میآید، تحقیقاتی انجام میدهد، نمرهای میگیرد و فارغالتحصیل میشود؛ باید یک بازنگاه در این فرایندها انجام شود و این نگاه، دانشگاه را متحول میکند.
رئیس جمهور، ضمن توصیه و دعوت جامعه دانشگاهی کشور به بازدید از نمایشگاه دستاوردهای چشمگیر دانشجویان دانشگاه امام حسین علیهالسلام، با توجه به بیانات رهبری معظم انقلاب در آغاز سال نو مبنی بر ضرورت ایجاد تحول در کشور، اظهار داشت: دولت، ایجاد این تحول در کشور را مسئولیت و وظیفه سنگین خود میداند و پیشران این تحول نیز حرکت دانشگاهها است.
آقای رئیسی با توجه به مأموریت و وظیفه دانشگاهها و مراکز علمی کشور برای زمینهسازی در ایجاد تحول با بهرهگیری از علم و دانش، بر ضرورت بازنگری در اقدامات و فعالیت دانشگاهها تأکید و تصریح کرد: آن موضوعی که موجب شده است امروز از دانشگاه جامع امام حسین به عنوان یک دانشگاه تراز و موفق یاد کنیم، مأموریتمحوری است؛ به عبارت دیگر، این دانشگاه مأموریت خود را در ایجاد پشتوانه علمی برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسداری از نظام و انقلاب، تعریف کرده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه اقدام اساسی دانشگاه امام حسین، حرکت از مقالهمحوری به سمت مسئلهمحوری است، گفت: مقاله و تولید علم، مهم است، اما زمانی اثربخش و مفید خواهد بود که جامعه را به سمت مهارتآموزی سوق دهد.
آقای رئیسی در ادامه، یکی از خلأهای موجود در دانشگاهها و مراکز علمی کشور را نبودن مهارتآموزی در کنار علمآموزی به دانشجویان دانست و اظهار داشت: این موضوع، موجب شده است که دانشجو با وجود تسلط بر فرمولها، در اجرا دچار مشکل باشد.
رئیس جمهور، خطاب به رؤسای دانشگاهها و مراکز علمی کشور، ضرورت تربیت نیروی انسانی کارآمد، با مهارت، تزکیه شده و پایبند به کشور، نظام و مردم را یادآور شد و تصریح کرد: امروز انتظار اصلی از دانشگاهها تربیت نیروی انسانی تراز، تولید علوم پیشرفته و مهارتآموزی در استفاده از فناوریهای نوین برای رشد و پیشرفت کشور است.
آقای رئیسی، همچنین بر ضرورت بازنگری در فرایندها در آموزش عالی کشور به عنوان یکی دیگر از عوامل موثر در ایجاد تحول، تأکید کرد و گفت: رویکردی موجب تحول خواهد شد و ظرفیتها را از بالقوه به فعلیت درخواهد آورد که مبتنی بر تولید علم، کسب دانش و الگوهای علمی، درباره جامعه و نیاز آن نیز شناخت داشته باشد.
رئیس جمهور در ادامه، بهرهگیری از منظومه فکری رهبری معظم انقلاب در حوزه علم و دانشگاه و همچنین، اقدامات دانشبنیان را در ایجاد تحول در کشور بسیار مؤثر دانست و ضمن توصیه به همه مدیران دستگاههای اجرایی کشور به تعریف فعالیتهای خود در کنار دانشگاه و علم و فناوری، اظهار داشت: آن موضوعی که امروز میتواند برای کشور، ارزش افزوده ایجاد کند و موجب افزایش بهرهوری شود، حرکت به سمت کار علم پایه و فناورانه بوده و تجربه ما نیز ثابت کرده است که در هر حوزهای، از دانش بهره بردهایم، کارهای بزرگی انجام شده و توفیقات بسیاری بهدست آمده است.
آقای رئیسی با تأکید بر نقش رؤسای دانشگاهها، استادان، معلمان و مربیان، متعلّمان، دانشجویان و دانشپژوهان در پیشرفت کشور، تصریح کرد: امروز کشور ما از ظرفیت و سرمایه ارزشمند جوانان باانگیزه و بااراده برخوردار بوده و هر جا به آنان میدان داده شده است، موفقیتهای چشمگیری به دست آوردهاند.
رئیس جمهور، مسئلهیابی، تدوین نظام مسائل کشور و یافتن راهکارهای حل این مسائل را از دیگر وظایف مهم دانشگاهها برشمرد و گفت: حضور مسئولان و دستاندرکاران با دانشپژوهان، دانشگاهیان و استادان در یک میز برای مسئلهیابی در بخشهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، کشاورزی، صنعت و معدن و انرژی و یافتن راهکارهای حل این مسائل، از ضرورتها است که با «دانش پیشرفته و فرهیختگی دانشگاهیان»، «بهرهگیری از ظرفیت جوانان با انگیزه و با اندیشه» و «اقدامات جهادی مدیران» میتوان هر تهدیدی را به فرصت، تبدیل و مسائل را حل کرد.
آقای رئیسی در ادامه، مدیران دستگاههای اجرایی را به «پیگیری مداوم کارها تا به دست آمدن نتیجه»، «پرهیز از گرفتار شدن در نظامات اداری پیچیده، دیوانسالاری و کاغذبازی» و «متوقف نشدن طرحها فقط به علت نظر یک کارشناس» توصیه کرد و اظهار داشت: ما در پیشبرد امور کشور، حتماً از تجربه دیگر کشورها نیز استفاده خواهیم کرد، اما حاضر نیستیم به آسانی، نسخه دیگران را بپذیریم.
رئیس جمهور، همچنین ضمن اعلام آمادگی دولت برای حمایت در موضوع مهارتآموزی دانشجویان، وزارت علوم، تحقیقات و پشتیبانی را موظّف کرد که در مدت یک ماه، زیرساختهای لازم را برای ایجاد پیوند و همافزایی میان مجریان و دانشجویان و بهرهگیری از دانش آنان در صنعت و معدن، کشاورزی، راهسازی و دیگر بخشهای مختلف اجرایی، ایجاد کند.
آقای رئیسی با بیان اینکه نیاز امروز کشور، علم نافع و بازکننده گره از زندگی مردم است که راه آن نیز از مسیر دانشگاهها میگذرد، تصریح کرد: دولت، دانشگاه را اتاق فکر خود میداند و انتظار دارد که دانشگاهها و مراکز علمی با ظرفیت خود در حل مسائل کشور به دولت کمک کنند.