آغاز پویش ملی سلامت با محوریت اطلاعرسانی تغذیه سالم در سبزوار
پویش ملی سلامت با محوریت اطلاع رسانی تغذیه سالم از اول تا ۱۵ بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار همزمان با سراسر کشور آغاز شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشتی علوم پزشکی سبزوار گفت:
در راستای ارتقای فرهنگ و سواد تغذیهای جامعه و ترویج تغذیه سالم، هر ساله در بهمن ماه شاهد برگزاری پویشهای ملی آموزش همگانی تغذیه سالم در سراسر کشور هستیم.
دکتر سید مجید غضنفری افزود: امسال نیز پویش ملی سلامت و اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی و ارتقاء دانش آحاد جامعه در خصوص مصرف نمک تصفیه شده ید دار و همچنین افزایش مصرف شیر و لبنیات اجرایی میشود.
وی گفت: این پویش با همکاری واحدهای درون بخشی و سازمانهای بین بخشی با هدف ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد خانوادهها درباره تغذیه سالم، جلب حمایت سیاستگذاران و مسئولان مرتبط در حوزه غذا و تغذیه و جلب همکاری رسانههای جمعی برای آموزش جامعه و فرهنگ سازی تغذیه صحیح برگزار می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به شعار امسال پویش ملی تغذیه سالم انتخاب همه، نمک کم، اما تصفیه شده ید دار عنوان کرد: مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل مهم و موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماریهای قلبی – عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماریها را در خود یا خانواده دارند، میشود.
وی گفت: با توجه به اهمیت نوع نمک مصرفی در سلامت، طبق تحقیقات دریافت نمک زیاد علاوه بر افزایش فشار خون باعث ایجاد سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده و آسم میشود که با کاهش مصرف نمک میتوان بار بیماریهای غیرواگیر را کاهش داد.
دکتر غضنفری اظهار داشت: وزارت بهداشت در سه دهه گذشته، بر مصرف نمک یددار تصفیه شده تاکید ویژهای دارد چرا که میزان محاسبه شده ید در نمک تصفیه شده سبب پیشگیری از بیماری گواتر، عقب ماندگیهای جسمی و ذهنی و سقط جنین میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه مصرف نمکهای غیراستاندارد با عناوینی مانند نمک دریا، نمک دریاچه و نمکهای رنگی را از جمله تهدیدات سلامت بیان و عنوان کرد: این نمکها بدون ید و دارای ناخالصیها و فلزات سنگین مضر است که سلامت مردم را به شدت با خطر مواجه ساخته است.
وی در بخش دیگر صحبت هایش به هدف دیگر پویش سلامت در رابطه به افزایش مصرف لبنیات با شعار از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی برای هفته دوم پویش اشاره کرد و گفت: متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف در کشور کاهش یافته و به حدود ۱۶۴ گرم در روز رسیده است که با پیشنهادهای سبدغذایی مطلوب برای جامعه ایرانی مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات فاصله بسیار زیادی داریم.