در دوم بهمن سال ۵۷ مردم ارومیه با پیروی از روحانیان به ویژه مرحوم حاج آقا حسنی امام جمعه فقید ارومیه و دیگر روحانیون و علمای شهر در مسجد اعظم ارومیه در حمایت از انقلاب اسلامی و محکومیت رژیم ستم شاهی تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی مساجد یکی از پایگاههای مبارزات مردمی علیه رژیم پهلوی بود و کار سازماندهی مبارزات اغلب از مسجدها شروع میشد از این رو مسجدها همواره از سوی رژیم پهلوی تهدید میشد. در دوم بهمن سال ۵۷ که حکومت عده ای اندک را اجیر کرده بود تا در حمایت از رژیم راه پیمایی کنند.
مردم ارومیه در لبیک گویی به امام راحل و با پیروی از روحانیت اصیل پیرو خط امام مرحوم حاج اقا حسنی امام جمعه فقید ارومیه و آیت الله قره باغی و دیگر روحانیون و علمای شهر در مسجد اعظم ارومیه در حمایت از انقلاب اسلامی و امام خمینی و محکومیت رژیم ستم شاهی تجمع کردند.
گروه های مسلح انقلابی پیرو خط امام(ره) در ارومیه به فرماندهی روحانی سلحشور و مجاهد حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ غلامرضا حسنی از حدود دو ماه قبل از پیروزی انقلاب با سلاح به مبارزه با عوامل رژیم پهلوی می پرداختند.
شورای انقلاب اسلامی در ارومیه به این نتیجه رسیده بود که اگر انقلابیون مسلح نشوند و با سلاح در عرصه انقلاب و راهپیمایی حضور نداشته باشند، امکان پیشرفت امور انقلاب در ارومیه نیست و عناصر وابسته به رژیم شهربانی وقت به فرماندهی سرهنگ مهپور مردم را قتل عام خواهند کرد.
در دوم بهمن ۵۷ که گروه های مسلح انقلابی به فرماندهی حاج آقا حسنی در ارومیه در مقابل نظامیان مسلح و تانکهای وحشت آفرین رژیم ستم شاهی، به دفاع از مردم و راهپیمایی شکوهمند آن روز پرداختند، عوامل رژیم با گلوله تانک، گنبد مسجد اعظم را به عنوان ستاد انقلاب مورد حمله قرار داده، دو گلوله به گنبد مسجد زدند که گنبد را سوراخ کرد!
اما حماسه حضور مردم و شجاعت و مقاومت گروه های مسلح انقلابی در هفت ـ هشت نقطه حساس و مرکزی شهر ارومیه، در خیابان بعثت، حوالی بازار و اطراف مسجد اعظم و ...و عمل انقلابی ایشان، چنان زهر چشمی از عناصر مسلح و گستاخ شاه گرفت که تا پیروزی انقلاب اسلامی و ۲۲ بهمن ۵۷ دیگر جرأت مواجهه با مردم را پیدا نکردند.
درباره تعداد شهدای آن روز، روایات متعددی نقل شده است. روزنامه آیندگان تعداد شهدا و زخمیها را بالغ بر ۱۵ نفر ذکر کرد. روزنامه اطلاعات هم آمار شهدا را پنج نفر ذکر میکند. روزنامه کیهان نیز آمار شهدا را هفت نفر اعلام کرد که عبارت بودند از: ۱- قربانعلی حسینزاده ۲- مختار مظاهری ۳- غلامحسین حاجیزاده ۴- نبی جعفرزاده ۵- مهدی نیک فرجام ۶- سیاوش حسنزاده و ۷- عبدالله خسرو کیمیایی. همچنین در این روز یک نفر از مسیحیان ارومیه نیز به شهادت رسید.