به گزارش خبرنگار گروه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما، عباس علی آبادی در بیست و ششمین همایش رتبه بندی شرکتهای برتر با اشاره به اینکه ۵۰ درصد شرکتهای برتر اقتصادی در استان تهران هستند، افزود: معاونت هماهنگی کسب و کار وزارت صمت موظف است با مشارکت استانها طرحی را تدوین کند که استعدادهای مناطق مختلف کشور شناسایی شوند.
وی گفت: بعد از تدوین این طرح، توسعه باید بر اساس استعدادهای هر منطقه صورت بگیرد.
علی آبادی با بیان این سؤال که منشا بیش اظهاری و کم اظهاری چیست، گفت: بسیاری از شرکتهای فعال در یک صنعت فقط به دلیل استفاده از منابع ارزی وارد یک حوزه صنعتی میشوند، در یک صنعتی ۳۷ بنگاه وجود دارد در حالی که در مقایس اقتصادی فقط یک بنگاه برای آن صنعت کافی است؛ بنابراین لازم است در رتبه بندی شرکتها به این مسائل توجه شود.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور تشکیل سرمایه است، اظهار داشت: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نکتهای گنجانده شده که فرصت تشکیل سرمایه را از ما میگیرد که امیدوارم مجلس آن را رد کند.
وزیر صمت با بیان اینکه ۶۱ شرکت دانش بنیان در رتبه بندی سال ۱۴۰۲ حضور داشته اند، افزود: ۲۸ شرکت از این تعداد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای رایانهای فعالیت دارند که موجب خرسندی است چراکه این شرکتها متوجه صنایع نرم شده اند و مواد اولیه محور نیستند.
علی آبادی احیای شرکتهای راکد را یک امر ضروری دانست، اما درباره برخی واحدهای راکد گفت: برخی شرکتها از نظر تکنولوژی قدیمی هستند و عمر فناوری آنها به پایان رسیده و نباید احیا شوند چراکه هدررفت سرمایه است.
وی با بیان اینکه در همه جای دنیا فساد وجود دارد گفت: در موضوع مبارزه با فساد باید مرام نامهای برای مدیران پاک دست در کشور تدوین شود که همه سازمانها و مراجع ذیربط آن را به رسمیت بشناسند و مدیران بتوانند با اتکا به آن به راحتی تصمیم گیری کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه علیرغم داشتن منابع سرشار نفت و گاز، توسعه کشور بر این مدار محقق نمیگردد، تاکید کرد: با توجه به اسناد بالادستی که خام فروشی را ممنوع کرده است باید به سمت صنعتی شدن حرکت کنیم.
فقط سبکسازی تهران
+ دیگر کلان شهرها
با افزایش جذابیت زندگی در شهرهای کوچک