سرپرست معاونت سرمایهگذاری و اقتصادی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: پنج قرارداد سرمایه گذاری با بخش خصوصی به ارزش ۲۴ هزار میلیارد ریال در منطقه آزاد چابهار امضا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، مسیح جوادپور گفت: منطقه آزاد چابهار به عنوان بهشت سرمایه گذاری شرق ایران اسلامی در زمینه تجارت، بازرگانی، ترانزیت، کشاورزی و گردشگری با هزاران فرصت، معافیت و مزیت و آینده ای درخشان و نزدیک به بازار چندین میلیونی و فراهم بودن زیرساختها آماده پذیرایی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی است.
وی افزود: در برگزاری نخستین نمایشگاه بین المللی صادرات به پاکستان، این قراردادها با سرمایه گذاران شرکت کننده در نمایشگاه و علاقمندان به سرمایهگذاری در منطقه آزاد چابهار امضا شد که امیدواریم شاهد رونق کسب و کار و افزایش تولید و اشتغال باشیم.
سرپرست معاونت سرمایهگذاری و اقتصادی سازمان منطقه آزاد چابهار تاکید کرد: این قراردادها در زمینههای تولید و بسته بندی زغال، تولید انواع پلاستیک (نایلون و نایلکس)، تولید و طراحی کالاهای نساجی، ساخت مرکز تجاری (نمایشگاهی) و اداری، ساخت شهرک مسکونی است.
وی افزود: همچنین در این نمایشگاه چهار تفاهمنامه در زمینههای ساخت مخازن گاز و آماده سازی بخشی از اراضی ریمدان، تولید فولاد و نورد، ایجاد و تقویت همکاریهای تجاری با کشور عمان، ایجاد و فعالسازی کریدور چابهار ماکو بین پاکستان ترکیه نیز به امضا رسید.
جواد پور با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ بسته سرمایهگذاری به ارزش بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد ریال در زمینههای مختلف اقتصادی از جمله تولیدی، صنعتی، ترانزیتی، گردشگری و بهداشتی آماده ارائه به سرمایه گذاران در منطقه آزادچابهار شده است، تصریح کرد: چابهار بزرگترین بندر اقیانوسی ایران و به عنوان پایتخت دریایی و دروازه تجارت مطرح است برای همین منظور با محوریت منطقه آزاد چابهار نمایشگاه صادرات به کشور پاکستان در این منطقه آزاد با حضور ۱۴۰ سرمایهگذار، فعال اقتصادی و تجاری و مقامهای خارجی از چهار کشور پاکستان، عمان، افغانستان و عراق و ۱۰۰ شرکت تولیدی داخل کشور برگزار شد.
سرپرست معاونت سرمایهگذاری و اقتصادی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: چابهار به علت نزدیکی با کشورهای پرجمعیت هند، پاکستان، افغانستان، کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس و دریای عمان به عنوان بزرگترین منابع انرژی جهان و دسترسی آسان به سرزمین اصلی ایران ،بزرگترین فرصتها و مزیتها برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی را دارند.
وی با اشاره به اینکه ارتباط چند وجهی حمل و نقل از طریق هوا، زمین و دریا، واقع شدن در امنترین و نزدیکترین مسیر به بازارهای جهانی بخش دیگری از مزیتهای منطقه آزاد چابهار است، خاطرنشان کرد: تسهیلات و مزیتهای قانونی زیادی برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار در نظر گرفته شده که از آن جمله ضمانت سرمایه گذاریها بر اساس قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی در ایران و امکان انتقال ۱۰۰ درصد سرمایه و سود حاصل از فعالیت اشخاص ثبت شده خارجی به خارج از کشور است.
جوادپور ادامه داد: معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی بر درآمد و دارایی به مدت ۲۰ سال و قابل تمدید، معافیت ورود ماشین آلات و مواد اولیه مصرفی واحدهای تولیدی از عوارض ورودی گمرکی، آزاد بودن صادرات محصولات تولیدی هر منطقه از مقررات عمومی صادرات و واردات و معافیت گمرکی محصولات تولیدی واحدهای صنعتی منطقه برای صدور به سرزمین اصلی به میزان ارزش افزوده در استفاده از مواد اولیه داخلی از دیگر مزایای در نظر گرفته شده است.
وی افزود: ارتقاء منطقه آزاد چابهار و تبدیل آن به کانون اصلی حمل و نقل ترانزیت در چارچوب توسعه محور شرق کشور، اتصال به شبکه ریلی وشبکه گاز، امکان ساخت صنایع پایین دستی با آغاز بکار صنایع سنگین از جمله پتروشیمی و فولاد و ساخت فرودگاه بین المللی از فرصتهای آینده در بندر و منطقه آزاد چابهار است.
سرپرست معاونت سرمایهگذاری و اقتصادی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: در حال حاضر ۹ شهرک تخصصی شامل فرآوری خرما، صنایع خودرو، شیلات، فناوری اطلاعات و ارتباطات، عمل آوری صنایع غذایی و کشاورزی، شیمیایی، لجستیک، انرژیهای تجدید پذیر و شهرک پزشکی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در این منطقه آماده واگذاری است.