معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان از آغاز پویش ملی تغذیه سالم در استان خبر داد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت:پویش ملی سلامت اطلاعرسانی تغذیه سالم، با هدف اطلاع رسانی در خصوص کاهش مصرف نمک،توصیه به مصرف مناسب نمک تصفیه شده یددار و افزایش مصرف شیر و لبنیات از امروز یکم بهمن آغاز و تا پانزدهم بهمن ادامه دارد
دکتر مریم کوشکی با تأکید بر اهمیت میزان مصرف نمک در سلامتی افزود:نمک نقش بسیار موثری در فشارخون و سایر بیماری های وابسته دارد و ضروری است که میزان نمک مصرفی را کاهش داده و این امر از دوران کودکی و شکلگیری ذائقه کودکان مدنظر قرار گیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به وجود انواع مختلفی از نمکها در بازار گفت:انواع مختلف نمکهای موجود در بازار شامل؛سنگ نمک، نمک آبی،نمک صورتی دارای ناخالصی بوده و بدون تأییدمراجع بهداشتی بسته بندی و وارد بازار می شوندکه به علت وجود سرب و یا سایر ناخالصیها میتوانند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کنند.
کوشکی با بیان اینکه باید توجه شود نمک مصرفی از نوع تصفیه شده یددار بوده و دارای مجوز های بهداشتی باشد،گفت:در کشور ما متأسفانه سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و همین امر میتواند زمینهساز شیوع بیماریهایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگیهای متعدد استخوانی شود.
وی با اشاره به اینکه کاهش مصرف شیر در جامعه میتواند منجر به کوتاهی قد نسل جدید شود، افزود:در حال حاضر برنامه شیر مدارس بهمنظور تأمین نیازهای تغذیه ای دانش آموزان در حال اجرا است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت:امیدواریم با هدایت مردم به سمت الگوی تغذیه سالم و توجه هر چه بیشتر مردم و مسئولان و مدیران مربوطه به تغذیه سالم،بتوانیم نقش موثری در راستای تأمين و ارتقای سلامتی مردم ایفا کنیم.