معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل از آغاز پویش تغذیه سالم با محوریت اصلاح الگوی مصرف و استفاده کافی و بهاندازه نمک و لبنیات در این استان خبر داد.
وی افزود: امروزه بیماریهایی مانند دیابت، پرفشاری خون، اختلالات چربی خون، سکتهها و سرطانها اصلیترین عوامل مرگ و میر و ناتوانی در جامعه محسوب میشود و به همین علت، اصلاح شیوه زندگی به خصوص اتخاذ رژیم غذایی مناسب راهکار اساسی برای مقابله با این بیماریهاست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اضافه کرد: اصلاح الگوی تغذیه مردم در خصوص مصرف ناکافی میوه و سبزی، مصرف ناکافی لبنیات، مصرف بیش از حد نمک و عادات غلط در استفاده از نمک مانند استفاده از نمکدان سر سفره و پاشیدن نمک قبل از چشیدن غذا ضروری است.
دکتر جعفرزاده تاکید کرد: عادات غذایی مانند مصرف زیاد روغن، مصرف بیش از حد قند و شکر، مصرف شیرینی و شکلات، نوشابههای گازدار و سایر نوشیدنیهای شیرین، مصرف بیش از حد غذاهای آماده، فاصله گرفتن از غذاهای سنتی و مصرف زیاد غذاهای پر انرژی با ارزش غذایی پایین در جامعه نیازمند اصلاح است.
وی با بیان اینکه اضافه وزن و چاقی در بزرگسالان استان اردبیل حدود ۷۲ درصد است و ۴۸ درصد جمعیت استان نیز فعالیت فیزیکی کافی را ندارند و همین امر نشان میدهد که اصول تغذیه درست در میان اهالی استان رعایت نمیشود، افزود: علاوه بر این ۲۵ درصد جمعیت استان اردبیل دارای الگوی نامطلوب مصرف لبنیات بوده و ۲۳ درصد جمعیت این استان نیز دارای الگوی نامطلوب مصرف نمک در سفره هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین گفت: با توجه به این موضوعات، پویش ملی سلامت با هدف اطلاع رسانی تغذیه سالم و با شعارهای «انتخاب همه نمک کم، اما تصفیه شده یددار» و «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» در استان آغاز شده است.
دکتر جعفرزاده اظهار امیدواری کرد که با مشارکت تمام افراد جامعه در اطلاعرسانی و انتقال پیامهای آموزشی، رفتار تغذیهای مردم اصلاح شود و شاهد تاثیرگذاری این پویش در سلامت مردم باشیم.