انتشار اطلاعات نادرست در هند اغلب همراه با یک رویکرد ضد فلسطینی و اسلام هراسی از طریق رسانههای اجتماعی همراه شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از دهلی نو، از زمان عملیات حماس در هفتم اکتبر، یکی از عناصر اطلاعات نادرستی که رسانههای اجتماعی هند را فراگرفته، این است که بسیاری از این اخبار نادرست علیه فلسطینیان و در حمایت از صهیونیستها از حسابهای راستگرایان هندی تولید یا پخش شدهاند. ربودن یک نوزاد یهودی و سر بریدن یک پسر جوان در پشت کامیون بدست حماس از جمله این اخبار غلط بود.
بوم، یکی از مشهورترین مراکز راستیآزمایی اخبار، تعداد زیادی از کاربران پیام رسان ایکس را شناسایی کرده است که خبرهای منفی و نادرست را علیه فلسطینیان و درحمایت از رژیم صهیونیستی منتشر کرده اند.
این کاربران هندی تلاش کردهاند که با تصویرسازی غلط، اقدامات فلسطینیها را غیرانسانی به مخاطبان نشان دهند. برای نمونه، در یک حساب کاربری، ویدیویی پخش شد که طبق آن ادعا شده است مبارزان فلسطینی، دهها دختر جوان اسراییلی را مورد اذیت و آزار قرار داده اند. این در حالی است که یکی از ساز و کارهای صحت سنجی اطلاعات اعلام کرد این ویدئو مربوط به یک اردوی دانش آموزی دختران اسراییلی است. هر چند تصاویر کیفیت پایینی دارد، اما اگر با دقت نگاه کنید، میتوانید دخترانی را ببینید که با خوشحالی در حال استفاده از تلفن هایشان هستند و اصلا ربطی به جنگ حماس و اسراییل ندارد. با وجود نادرست بودن اطلاعات این ویدیو، هزاران بار چرخید و پیش از بررسی واقعیت، میلیونها بازدید داشت.
تجزیه و تحلیل حسابهای اشتراکگذاران این ویدیو نشان داد که بیشتر این افراد در هند مستقر هستند. پخش این ویدیو حتی از طریق تلگرام و شبکه OSINT که یک کانال اطلاعاتی منبع باز است گسترش یافت.
در نمونهای دیگر، ویدئویی پخش شد که به دروغ حماس را در حال ربودن یک نوزاد یهودی نشان میدهد. این ویدیو تنها در یک پست بیش از یک میلیون بازدید داشت.
در بین ده ویدیو گمراه کننده درجهان که علیه مبارزان فلسطینی در سطح گستردهای انتشار یافت هفت ویدیو یا توئیت از هند نشات گرفته است. کشوری که عمدتاً ارتباطی با درگیری بین فلسطین و اسراییل ندارد و بارها از حق مردم فلسطین حمایت کرده است.
با وجود فعال شدن ساز و کار صحت سنجی اخبار از سوی دولت هند همچنان خبرها واطلاعات نادرست و جعلی در این کشور به یک رویه نادرست تبدیل شده است.
طبق گزارشهای تحقیقاتی در گروهها و کانالهای واتساپ و تلگرام هند عدهای تلاش میکنند اوضاع غزه را با وضع مسلمانان هند مقایسه کنند تا موج تنفر علیه پیروان اسلام به راه بیفتد.
پراتیک سینها سردبیر اولت نیوز هند با اشاره به پخش اطلاعات نادرست در حمایت از اسراییل در رسانههای گروهی هند نوشت: جهان به زودی درک خواهد کرد که جناح راست تاچه حد هند را به مرکز اطلاعات نادرست جهان تبدیل کرده است.......