۳۰۰ هزار آزمایش کم کاری تیروئید و فنیل کتونوری ویژه نوزادان سالانه در خراسان رضوی انجام می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مسئول امور آزمایشگاههای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آزمایشگاه غربالگری نوزادان این دانشگاه که از بزرگترین آزمایشگاههای غربالگری نوزادان در کشور است حدود ۳۰۰ هزار آزمایش TSH و PKU (کم کاری تیروئید و فنیل کتونوری) راسالانه به روش استاندارد انجام می دهد.
دکتر فضل الدین فهیمی با بیان اینکه تشخیص زودهنگام بیماریهای کم کاری تیروئید و فنیل کتونوری میتواند نقش مهمی در جلوگیری از عوارض شدید آن در آینده ازجمله عقب ماندگی ذهنی داشته باشد افزود: همچنین در مراکز خدمات جامع سلامت، این امکان نیز پیش بینی شده است که درصورت تمایل والدین، علاوه بر بررسی PKU و کم کاری تیروئید، بررسی بیش از ۵۰ بیماری متابولیک دیگر نیز با همان روش نمونه گیری برای نوزاد پذیرش شود.
وی گفت: این تستها نیز با قراردادی که معاونت بهداشتی دانشگاه با بخش خصوصی امضا کرده، قابل انجام است.
مسوول امور آزمایشگاههای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: از آنجا که بهترین زمان دریافت نمونه از نوزادان برای این آزمایشها، بین ۳ تا ۵ روز از زمان تولد است و تأخیر یا تعجیل دراین زمان، میتواند به نتایج نادرست منجر شود، به همه والدین توصیه میشود در مدت زمان اعلام شده پس از تولد نوزاد، به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت منتخب مراجعه کنند.
دکتر فهیمی افزود: برای انجام این تستها فقط به چند قطره خون تهیه شده از کف پای نوزادان نیاز است.
وی گفت: با توجه به اهمیت صحت و دقت نتایج در آزمایشگاه غربالگری نوزادان، این واحد در برنامه ارزیابی و مهارت آزمایی خارجی از طرف آزمایشگاه مرجع سلامت به طور مستمر شرکت میکند.
مسوول امور آزمایشگاههای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این آزمایشگاه از اواسط دهه ۸۰ برای انجام آزمایشهای مربوط به غربالگری بیماری کم کاری تیروئید نوزادان (TSH) و فنیل کتونوری (PKU) راه اندازی شده است.