سههزار تن قارچ خوراکی در آذربایجان غربی تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مهاباد؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: به طور متوسط سالانه سههزار تن قارچ خوراکی در استان تولید و به بازار مصرف داخلی عرضه میشود.
خسرو شهبازی افزود: عمده قارچ تولیدی در استان، از نوع قارچ دکمه ای بوده و بیشترین قارچ خوراکی تولیدی در استان در ارومیه به مقدار حدود ۹۰۰ تن است.
شهبازی با اشاره به اینکه کسب و کارهای کوچک علاوه برنیاز به سرمایه اولیه کم، می توانند موجب اشتغال خانوادگی نیز شود، اظهارکرد: ۶۴ واحد تولیدی قارچ خوراکی در استان وجود دارد که بیش از ۲۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.
وی گفت: سرانه مصرف قارچ خوراکی در کشور سالانه حدود یک و نیم تا دو کیلوگرم بوده که این سرانه برای آذربایجان غربی حدود یک تا یک و نیم کیلوگرم است.
شهبازی، در خصوص برنامه سازمان برای توسعه پرورش قارچ خوراکی در استان هم افزود: درحال حاضر یک واحد تولیدی قارچ دکمهای به ظرفیت سالانه ۵۰۰ تن در ارومیه در دست احداث است که پیشبینی می شود تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای جهاد کشاورزی حمایت از واحدهای تولیدی است، اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی امسال تعدادی واحد تولیدی قارچ را برای دریافت تسهیلات بانکی برای احداث و یا دریافت سرمایه در گردش، جهت توسعه و تداوم کار واحد تولیدی به بانکها معرفی کرده است.