رئیس اداره دامپزشکی رامشیر: بیش از ۳۰ مورد نظارت بهداشتی بر عقیم سازی کود مرغی توسط کارشناسان دامپزشکی شهرستان صورت پذیرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، میلاد عامری گفت: بسیاری از بیماریهای عفونی طیور از طریق مدفوع طیور مبتلا منتقل میشود که خروج بدون ضابطه کود پایان دوره پرورش طیور به منظور مصارف کشاورزی و نقل انتقال به سایر شهرها باعث انتقال بیماریهای طیور میشود.
وی افزود: یکی از اصول کنترل و کاهش شیوع و گسترش بیماریهای عفونی طیور میان مرغداریها رعایت شیوهنامههای بهداشتی دامپزشکی برای عقیم سازی یا سالم سازی کود در محل مرغداری، قبل از خروج و حمل آن به خارج از مرغداری و جلوگیری از پراکنده شدن کود در محیط اطراف است.
عامری ادامه داد: کود موجود در مرغداریها باید قبل از جابجایی و حمل و نقل در محل مناسبی دپو و روی آن با نایلون یا لایهای از خاک پوشیده شود تا بر اثر رطوبت موجود و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماری زای کود ناشی از افزایش حرارت درونی دما تا ۵۵ درجه سانتیگراد و مدت زمان حدود ۵ روز غیر فعال شوند که در همین راستا از ابتدای امسال تاکنون ۳۰ مورد نظارت بهداشتی کارشناسان اداره دامپزشکی رامشیر بر روند عقیم سازی کود صورت گرفته است.
رئیس اداره دامپزشکی رامشیر میگوید: صاحبان مرغداریها میتوانند با توجه به شرایط مرغداری خود از روش یادشده و یا سایر روشهای توصیه شده در خصوص عقیم سازی و سالم سازی کود استحصالی استفاده کنند.
عامری اضافه کرد: به منظور جلوگیری از اشاعه بیماریهای مهم همچون آنفلوانزای پرندگان، نیوکاسل و سایر بیماریها عقیم سازی کود از الزامات بهداشتی مهم است و مرغداران موظف به اجرای آن در واحدهای خود هستند.