معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام، گفت: منشأ گرد و غبارهای موجود در استان اکثراً خارجی هستند و از کشورهای همجوار وارد استان میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ سعید هژبری امروز، چهارشنبه ۲۷ دیماه در دیدار با مشاور رییس سازمان محیط زیست و دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار، اظهار کرد: در استان ایلام، هیچ طرح زیربنایی بدون موافقت محیط زیست و اخذ مجوزهای لازم تصویب نمیشود و این امر، میزان اهمیت و حساسیتها را نسبت به موضوع محیط زیست، نشان میدهد.
وی، ادامه داد: سیاستهای کاهش کنترل و پایش آلودگی هوا در استان به خوبی در حال اجراست و همه مسئولان ذی ربط پایکار هستند.
معاون استاندار ایلام، اعلام کرد: در سال گذشته استان ایلام ۱۳۳ روز ناسالم را پشت سر گذاشت که ۱۸ روز آن بحرانی بود؛ اما خوشبختانه امسال فقط ۱۹ روز ناسالم داشتهایم که آن هم بدون بحران بوده است.
هژبری، با بیان این که جنگلهای بلوط به عنوان ریههای این دیار عمل میکنند، تأکید کرد: تغییرات اقلیمی، بیشترین تأثیر را بر روی آسیب پذیری جنگلهای زاگرس داشته است؛ بنابراین لازم است، سیاستهای حمایت از جنگلها، اجرایی شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از لزوم حضور پررنگتر شرکتهای آلاینده در حوزه مسئولیتهای اجتماعی سخن به میان آورد و تصریح کرد: از سال گذشته جرائم آلایندگی، اعمال شده که امیدواریم در بخش بازدارندگی مؤثر واقع شود.
وی، افزود: اعتبارات استانی برای پیش بردن برنامههای حفاظت از جنگلها کافی نیست و باید تلاش کرد، اعتبارات ملی در این حوزه افزایش یابد.
معاون استاندار ایلام، تأکید کرد: در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری اقدامات خوبی انجام شده؛ اما نیازمند کارهای پیوسته، مدون و متوالی در سطح استان است.
هژبری، تصریح کرد: پدیده بینظمی اقلیمی چالشهایی را برای محیط زیست به وجود آورده که باید متناسب با این موضوع، برنامههایی طراحی و اجرا شود.
وی، خاطرنشان کرد: توجه به زیرساختها و نیازهای عشایر در کنار آموزش مداوم آنان نقش بسزایی در حفظ منابع طبیعی و جنگلها خواهد داشت.
هژبری، خواستار پایلوت قرار گرفتن ایلام برای برنامههای مقابله با گرد و غبار شد و ادامه داد: جذب و استفاده از اعتبارات سازمانهای بینالمللی، اقدام ارزشمندی است که نیازمند تداوم آن هستیم.
در ابتدای این دیدار مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور و دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار، گفت: در سالهای گذشته ۸۴ میلیارد تومان اعتبار در حوزه مقابله با پدیده گرد و غبار در استان ایلام هزینه شده است.
علی محمد طهماسبی بیرگانی، از توافق با وزارت کشاورزی عراق خبر داد و گفت: مطابق این توافقنامه در سطح ۴ استان کشور عراق و دو استان ایران (ایلام و خوزستان) اقدامات مقابله با گرد و غبار به صورت همزمان انجام خواهد شد.
وی، افزود: هر کدام از این دو کشور اعتبار مورد نیاز فعالیت در استانهای خود را بر عهده خواهند داشت؛ اما کارها به صورت همزمان و با مشارکت دو کشور پیش خواهد رفت.