مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان فنی و حرفهای بر لزوم شناخت نیازهای مهارتی بازارکار برای ارائه آموزشهای فنی و حرفهای تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محسن شاهمحمدی در نشست وبیناری با مدیران مراکز فنی و حرفهای خوزستان با اشاره به لزوم شناخت نیازهای مهارتی بازار کار برای ارائه آموزشهای فنی و حرفهای گفت: اولین وظیفه ما این است که نیاز بازار را ببینیم، یعنی به جای اینکه آموزش عرضهمحور باشد باید تقاضامحور باشد، در این خصوص باید استاندارد متناسب با نیاز بازار از نو تعریف شود و ببینیم که اکنون بازار چه میخواهد.
وی افزود: در حال حاضر ۱۱ هزار استاندارد حرفهای وجود دارد که بسیاری از آن سیاهی لشکر است، آیا این استانداردها متناسب با نیاز بازار و آمایش سرزمینی است؟ اگر متناسب نیست، به درد نمیخورد.
شاه محمدی ادامه داد: پس از تعریف و تدوین استاندارد حرفهای، نوبت به تجهیز مراکز میرسد و بعد از آن باید مربی متناسب با استاندارد و در مرز دانش، تربیت شود، اگر اینها را نداشته باشیم، به سمت هیچ هدفی نمیرویم، زیرا نمیتوان هدف ترسیم کرد.
مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان فنی و حرفهای میگوید: نباید مدرک رایگان (آسان) به کسی داد؛ دیده میشود که یک نفر در پورتال فنی و حرفهای ثبتنام میکند، اما فرد دیگری به جای او آزمون میدهد و مدرک دریافت میکند و فردی که در حقیقت ثبتنام کرده است چیزی بلد نیست. این مسائل باید جمع شوند.
وی اضافه کرد: در آموزشها باید به نقطهای برسیم که مدرک فنی و حرفهای مساوی با مهارت باشد و در این صورت، تقاضای جامعه قطعا به سمت ما خواهد آمد.
شاه محمدی گفت: موسسات کنکوری در ایران، سالیانه ۷۰ هزار میلیارد تومان درآمد دارن. اما یکصدم زیرساخت آموزشی سازمان فنی و حرفهای را ندارند. اگر برنامههای فنی و حرفهای را با تعریف کنیم، به جرات میتوان گفت درآمد ما از آنها بیشتر خواهد شد.
وی افزود: ما میتوانیم قدمهای بزرگی برای بهبود وضعیت فنی و حرفهای برداریم و این نیز نیازمند خرد جمعی و مدیریت مشارکتی است.